Cuketa je možné účinne uskladniť niekoľkými spôsobmi:

  1. Chladnička: Môžete cuketu uskladniť v chladničke. Pred uskladnením ju opláchnite, osušte a zabalenú do plastovej fólie alebo do vzduchoteplej nádoby vložte ju do zeleninových zásobníkov chladničky. Cuketa by mala zostať čerstvá až niekoľko týždňov.
  2. Mrazenie: Cuketa je skvelá zelenina na mrazenie. Pripravte ju tak, že ju najprv nakrájate na plátky alebo na malé kúsky. Potom ju vložte do vriacej vody na pár minút, aby sa lepšie zachovala šťavnatosť. Následne ju zalejte ľadovou vodou, aby zastavil proces varenia. Osušte ju a rozdajte ju do chladničiek, vakuových vreciek alebo pevných kontajnerov a uložte ju do mrazničky. Cuketa je z mrazničky najlepšia po dobu 10-12 mesiacov.
  3. Kvasenie: Ak ste zástancom fermentovaných potravín, cuketu môžete fermentovať. Nakrájajte ju na malé kúsky, vložte ju do sklenenej nádoby a premiešajte so soľným roztokom (1 lyžička soli na 1 šálku vody). Zakryte ju gáz

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *