Ako uvariť najlepší kotlikový guľáš

Ako uvariť najlepší kotlikový guľáš?

Ak máte záujem o podrobnejší návod na prípravu vynikajúceho kotlíkového gulášu, tu je rozšírený recept:

Složite:

  • 1,5 kg hovädziny na guláš (plece, stehno) nakrájané na kocky
  • 2 veľké cibule, jemne nakrájané
  • 4 strúčiky cesnaku, veľmi nasekané
  • 3 lyžice sladkej mletej papriky
  • 2 lyžice pálenej mletej papriky (voliteľné)
  • 1 lyžica mixu mletého korenia (rasca, kurkuma, románske korenie, klinčeky)
  • soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 4 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 zelené papriky a 2 červené papriky, nakrájané na prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 poháre paradajkového pretlaku
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 3 bobkové listy
  • 2 strúčiky jalapeño papričky (voliteľné pre pikantnú chuť)
  • olej

 

Ako uvariť najlepší kotlikový guľáš - 2

Ako pripraviť skvelý kotlíkový guláš?

Postup:

  1. Na strednom ohni rozohrejte hrniec a nalejte doň olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Vyprážajte so sladkou paprikou a mletým korením (rasca, kurkuma, románske korenie, klinčeky). Dobre premiešajte, aby sa korenie rovnomerne pokrylo cibuľou a cesnakom.
  3. Vložte kocky hovädzieho mäsa a opečte ich z každej strany, pokým nezmienia farbu. V prípade potreby pridajte ešte olej.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky, zelené a červené papriky a paradajky. Dobre zamiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili a zohriali.
  5. Následne pridajte paradajkový pretlak, hovädzí vývar a bobkové listy. Znížte teplotu, prikryte hrniec a nechajte guláš variť na miernom ohni približne 2,5 – 3 hodiny, kým nebude mäso jemné a zemiaky nebudú mäkké.
  6. Ak máte radi pikantné jedlá, pridajte jemne nakrájané jalapeño papričky. Nezabudnite na ochutnanie, a v prípade potreby pridajte soľ a čierne korenie.
  7. Varte guláš ďalších 10 – 15 minút, aby sa všetky chute skvele prepojili.
  8. Servírujte horúci kotlíkový guláš s čerstvým chlebom alebo knedľami.

Tento podrobný recept by mal viesť k lahodnému a vydatnému kotlíkovému gulášu. Samozrejme, máte možnosť experimentovať s pridaním ďalších surovín, ako je čierna či červená fazuľa, alebo pridať bylinky ako petržlenová vňať či kôpor. Pustite sa do toho a užite si varenie tohto tradičného jedla! Príjemnú chuť!

 

Ako uvariť najlepší kotlikový guľáš - 3

2) Ako uvariť najlepší kotlíkový guľáš?

Kotlíkový guláš je klasické jedlo, ktoré sa často pripravuje pri rôznych oslavách, stretnutiach s priateľmi alebo pri táborových ohňoch. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok určite poteší každého, kto miluje kvalitnú kuchyňu. Tu je návod, ako pripraviť najlahodnejší kotlíkový guľáš.

Ako zavárať šalátové uhorky?

Ako zavárať šalátové uhorky?

Čítať viac »

Suroviny:

  • 1 kg kvalitného hovädzieho mäsa (napríklad plece alebo hrdlo)
  • 300 g cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3-4 zemiaky
  • 2-3 mrkvy
  • 2-3 papriky (červená a zelená)
  • 2-3 paradajky (alebo konzervované)
  • 2-3 polievkové lyžice oleja alebo masti
  • 2-3 polievkové lyžice sladkej papriky
  • 1-2 bobkové listy
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1,5 litra vody (alebo vývaru)
  • Chilli alebo pálivá paprika (podľa chuti)
  • Kúsok čerstvého chlebíka na servírovanie

Postup:

  1. Príprava surovín: Najprv si nachystajte všetky potrebné suroviny. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte. Mrkvu, zemiaky a papriky nakrájajte na kocky. Paradajky môžete buď čerstvé nakrájať, alebo využiť už konzervované.

  2. Opekanie mäsa: V kotlíku na ohni (alebo na sporáku, ak nemáte kotlík) zohrejte olej alebo masť. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Následne vložte nakrájané hovädzie mäso a dusíme, kým nezhnedne.

  3. Pridanie korenín: Keď má mäso hnedú farbu, pridajte nasekaný cesnak a sladkú papriku. Dôkladne premiešajte a nechajte krátko opražiť, aby sa uvoľnili arómy korenín.

  4. Zelenina a vývar: Do kotlíka nasypte nakrájanú zeleninu (mrkvu, zemiaky, papriku, paradajky) a premiešajte. Potom pridajte bobkový list, soľ, korenie a vodu. Na zvýraznenie chuti môžete pridať aj chilli.

  5. Varíme: Guľáš varte na miernom ohni asi 1,5 až 2 hodiny, alebo kým nie je mäso jemné a ostatné prísady sú dobre prepečené. Priebežne kontrolujte, aby sa guľáš nepripálil a podľa potreby dolievajte vodu.

  6. Podávanie: Keď je guľáš hotový, vyberte z neho bobkový list. Servírujte horúci, so čerstvým chlebom alebo knedľou.

Tipy na vylepšenie:

  • Ak máte radi intenzívnejšie chute, môžete pridať aj trochu čierneho korenia alebo byliniek, ako je rasca či majorán.
  • Pre ešte plnšiu chuť je možné pridať aj trochu červeného vína pri dusení mäsa.
  • Nezabudnite na osviežujúci kopr ako posledný dotyk pri servírovaní.

Prajem dobrú chuť! S týmto receptom si určite vychutnáte skvelý kotlíkový guľáš, ktorý nadchne každého prítomného!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janka123 píše:

    Tento recept na kotlíkový guľáš je skvelý! Mám rada, keď je varenie jednoduché a chutné. Už sa teším, ako si ho pripravím na rodinnej oslave. Všetci budú nadšení! Určite vyskúšam aj s pálivou paprikou, to bude zaujímavé.

  2. MilošKuchár píše:

    Wow, toto je presne to, čo som hľadal! Kotlíkový guľáš milujem a tento recept vyzerá veľmi chutne. Myslím si, že sa mi podarí pripraviť ho tak dobre ako na táboroch. Ďakujem za super návod!

  3. Svetuška píše:

    Na tento recept som sa veľmi tešila! Kotlíkový guľáš je moja obľúbená pochúťka a s týmto postupom to bude určite fantastické. Milujem aj kombináciu zeleniny, ktorú ste použili. Rada by som vyskúšala aj ďalšie variácie!

  4. Pepino123 píše:

    Super článok! Vždy som mal obavy z varenia gulášu, ale tento recept vyzerá naozaj jednoduchý. Už mám chuť pripraviť ho pre svojich kamarátov pri grilovačke. Myslím si, že všetci budú nadšení!

  5. LuluKuchyňa píše:

    Ďakujem za tento skvelý recept! Je úžasné vidieť podrobný návod krok po kroku. Kotlíkový guľáš sa stane mojou špecialitou a už teraz plánujem varenie s rodinou na víkend. Neviem sa dočkať tej chuti!

  6. MaestroTom píše:

    Toto je úžasný návod na kotlíkový guľáš! Vždy ma fascinovalo, ako dokáže byť také jedlo chutné a výdatné zároveň. Skvele ste vysvetlili všetky kroky a určite to vyskúšam čoskoro.

  7. Zeleninka22 píše:

    ‚Kotlíkový guľáš‘ je tradičné jedlo pre našu rodinu a tento recept vyzerá skvelo! Určite pridám do môjho variantu aj trošku červeného vína pre extra chuť. Teším sa na večeru so svojimi blízkymi!

  8. _GastroFan_ píše:

    ‚Ďakujem za inšpiráciu!‘ Tento recept na guláš ma úplne nadchol! Určite vyskúšam pridať rôzne druhy paprík pre zaujímavé chute. Verím, že sa stane obľúbeným jedlom mojej rodiny!

  9. !Bubli! píše:

    ‚Fantastický článok!‘ Na kotlíkový guľáš nedám dopustiť! Tento recept má všetko potrebné k tomu, aby bol chutný a plný vôní. Môžem len odporučiť každému vyskúšať túto domácu klasiku.

  10. #GulásGuru# píše:

    ‚Som veľmi potešený!‘ Tento recept je presne to, čo som potreboval na prípravu gulášu pre svojich priateľov. Skutočne jednoduché kroky sú veľkým plusom. Teším sa na túto delikatesu vo svojej kuchyni!

  11. Kocúr123 píše:

    Tento recept na kotlíkový guľáš je skvelý! Urobil som ho na rodinnej oslave a všetci si ho veľmi pochvaľovali. Chutí fakt fantasticky a tá vôňa pri varení je neuveriteľná. Určite ho vyskúšam znovu, ďakujem za tip!

  12. SlnečnýZajko píše:

    Wow, tento guľáš vyzerá ako niečo, čo musím skúsiť! Mám rád jednoduché recepty a toto vyzerá ako skvelá voľba na víkendové varenie. Určite sa do toho pustím a prinesiem aj priateľov. Ďakujem za inšpiráciu!

  13. RýchlyMarek píše:

    Super návod na guľáš! Vždy som mal problém s jeho prípravou, ale tento postup je jasný a jednoduchý. Určite to vyskúšam. Milujem varenie s priateľmi pri táboráku, takže tento recept sa nám určite zíde.

  14. KvetinkováDúha píše:

    Práve som uvarila tento kotlíkový guľáš a je úžasný! Skvelé chute a jednoducho sa pripravuje. Dala som aj trochu čierneho korenia a bol perfektný! Odporúčam každému, kto má rád dobré jedlo.

  15. MäkkýMedveď píše:

    Juhuu, konečne som našiel recept na kotlíkový guľáš! Milujem mäso a zeleninu spoločne, takže toto bude ideálne jedlo pre moju rodinu. Vďaka za super návod, nemôžem sa dočkať víkendu!

  16. Srdiečko2023 píše:

    Tento recept ma úplne očaril! Kotlíkový guľáš je pre mňa tradičné jedlo z detstva a vaša verzia vyzerá báječne. Rada pridám aj svoje obľúbené bylinky na dochutenie. Ďakujem za inšpiráciu!

  17. BublinkovýPavúk píše:

    ‚Wow! Už sa teším na prípravu tohoto guľáša cez víkend s rodinou. Vyzerá to veľmi chutne a zároveň jednoducho. Uvidíme, aké budú reakcie ostatných – verím, že ich ohromím!‘

  18. #KuchynskýMajster píše:

    ‚Tento recept je skutočný poklad! Už dlho hľadám niečo nové na varenie pre svojich blízkych. Kotlíkový guľáš má svoje čaro, určite ho vyskúšam čoskoro!‘

  19. -JasnéToJe- píše:

    ‚Nedávno som robil guláš podľa vášho receptu a bol úžasný! Chutia mi všetky ingrediencie spolu a bolo to jednoduché na prípravu.‘

  20. ČokoládovýKrálik píše:

    “Pripravila som tento guláš pre svojich priateľov pri grilovačke, všetci si chválili jeho chuť! Je to fantastický spôsob ako stráviť čas s blízkymi.“