Ako zavárať šalátové uhorky? Zrejme nie len mňa trápi, ako ich pripraviť lepšie ako suseda.
A tak mi napdlo, čo tak ich spraviť o niečo pikantenejšie, alebo viac kyslé. Možno to práve bude lepšie. Ale musím vám povedať, že starý kalsický recept je na nezaplatenie.
Na zavaranie šalátových uhorkov potrebujete:
– 1 kg uhorky
– 1 liter vody
– 2 lyžičky soli
– 1 lyžica cukru
– 2 lyžice octu
– korenie
– cesnak
Ako zavárať šalátové uhorky?
Postup:
1. Uhorky očistite a nakrájajte na tenké kolieska alebo štvorce podľa vašej preferencie.
2. V hrnci zohrejte vodu a pridajte do nej soľ, cukor, ocot, korenie a pretlačený cesnak. Nechajte zmes prevrieť.
3. Do hrnca pridajte nakrájané uhorky a nechajte ich variť asi 5-10 minút, až kým nezačnú mäkčať.
4. Hotové uhorky nalejte spolu s nálevom do sterilizovaných pohárov a dobre ich zatvorte.
5. Poháre zaviniete do uteráka a nechajte vychladnúť.
Takto pripravené uhorky môžete skladovať v chladničke a konzumovať ako prílohu k jedlám alebo samostatne. Dobrú chuť!