Ako uvariť omáčku

Omáčky môžu mať rôzne variácie a môžu byť prispôsobené chuti a vkusu jednotlivých osôb. Tu je jednoduchý návod na prípravu základnej omáčky:

Čo budete potrebovať:

  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 šálky hovädzieho vývaru (prípadne môžete zvoliť aj zeleninový vývar, ak to preferujete)
  • soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti

 

Ako pripraviť omáčku?

Návod:

Zdravá šošovicová polievka – Recept

Zdravá šošovicová polievka – Recept

Čítať viac »

  1. Na strednom plameni rozpustite maslo v hrnci.
  2. Pridajte múku a neustále miešajte, kým nevznikne svetlohnedá hmota.
  3. Pomaly prilievajte vývar do hrnca, pričom sa snažte neustále miešať, aby sa zmes dôkladne prepojila.
  4. Nechajte omáčku zovrieť a následne znížte teplo na najnižšiu hodnotu.
  5. Varte omáčku, až dosiahne požadovanú hustotu. Ak je príliš hustá, pridajte trocha vývaru. Naopak, ak je príliš riedka, varte na nízkom plameni, kým sa nezhustí.
  6. Ochutnajte hotovú omáčku a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.

Toto je základný recept na jednoduchú omáčku. Samozrejme, môžete do nej pridať taktiež ďalšie suroviny, ako sú cibuľa, cesnak, bylinky alebo koreniny, a prispôsobiť ju vašim preferenciám.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *