Ako uvariť tarhoňu

My doma milujeme tarhoňu a rôzne jej verzia.
Ideálne príloja k mäsu a omáčkam. Takzvaná Slovenská ryža. Za mňa má 10/10. Niektorými milovaná a inými zase nenávidená.
No stále lepšie ako nič.

Ja ju pripraviujem pečenú ale aj varenú. No dnes vám ukážme ako ju skvele uvariť.

Ako uvariť tarhoňu?

Tarhoňa, ktorá sa nelepí / Takto sa vám tarhoňa určite podarí

 

Tarhoňa, známa ako vlasové cestoviny, je tradičné jedlo obľúbené v mnohých kultúrach. Jej jemná textúra a lahodná chuť ju robia ideálnou prílohou alebo samostatným jedlom. Tarhoňa sa často podáva s omáčkami, zeleninou alebo mäsom.

Ingrediencie potrebné na tarhoňu

Na prípravu tarhoni budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g tarhoni
  • 1 liter vody alebo vývaru
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Možnosť: petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy tarhoni

1. Najprv, na panvici rozohrejte olej na strednej teplote a pridajte nakrájanú cibuľu. Pražte do zlatista.

2. Pridajte tarhoňu a miešajte asi 2-3 minúty, kým získa zlatistú farbu. Týmto spôsobom sa uvoľňuje jej aróma a vytvára sa chuť.

3. Následne zalejte tarhoňu vodou alebo vývarom. Pridajte soľ a korenie. Nechajte zmes variť na strednej teplote, pokiaľ tarhoňa nezmäkne, približne 10-15 minút.

4. Po uvarení, odstavte z plameňa a nechajte trochu vychladnúť. Tarhoňa je ideálna ako príloha k mäsu alebo samostatné jedlo s jednou z vašich obľúbených omáčok.

5. Pred podávaním môžete tarhoňu ozdobiť nakrájanou petržlenovou vňaťou pre väčšiu chuť a krásny vzhľad.

Tarhoňa je jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré obohatí váš jedálny lístok. Skúste ho pripraviť ešte dnes!

 

2)

Tarhoňa je tradičné jedlo, ktoré si obľúbili mnohé rodiny. Tento typ cestovín sa vyrába zo pšeničnej múky a vajec, a chápe sa ako skvelá príloha k mäsu alebo zelenine. V nasledujúcich odsekoch sa dozviete, ako správne uvariť tarhoňu, pričom sa zameriame na jednoduchý recept a postup.

Ingrediencie na tarhoňu

Na prípravu tarhoňe budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g tarhoňe
  • 1 l vody
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvé bylinky alebo korenie (voliteľné)

Postup prípravy

Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte štipku soli. Keď voda zovrie, pridajte tarhoňu a varte ju na strednom ohni. Je veľmi dôležité občas premiešať tarhoňu, aby sa nerozvarila a neprilepila na dno hrnca.

Väčšinou trvá varenie tarhoňe 5 až 8 minút, ale je dobré čas kontrovať, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu. Po uvarení tarhoňu sceďte a zmiešajte s olivovým olejom, aby sa nelepila. Možete pridať aj bylinky alebo korenie podľa svojej chuti.

Tarhoňa sa dá podávať ako samostatné jedlo, alebo ako príloha k rôznym jedlám. Kombinujte ju s omáčkami, mäsom alebo zeleninovými pokrmami. Dobre pripravená tarhoňa je chutná a vynikajúco doplní váš jedálniček.

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Veľmi sa mi páči, ako ste opísali tarhoňu! Je to skvelé jedlo, ktoré má svoju tradičnú hodnotu. Keď ju pripravím, vždy si na ňu spomeniem. Môžem len súhlasiť, že je lepšia ako niektoré iné prílohy. Vďaka za recept!

  2. Kocurko píše:

    Tarhoňa je naozaj fantastická! Milujem ju s omáčkami. Mám rád, že sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi. Tento recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne. Určite ho vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie!

  3. Cukrik2023 píše:

    Tento článok o tarhoni ma veľmi potešil! Rada varím a tento recept je presne to, čo som hľadala. Tarhoňa je taká univerzálna a chutná, ideálna na rodinné večere. Teším sa na to, ako si ju pripravím doma!

  4. Petruska88 píše:

    Super článok! Tarhoňa je pre mňa vždy skvelou voľbou pri varení. Je jednoduchá a rýchla na prípravu a navyše chutí výborne s mäsom. Tento recept určite využijem v mojej kuchyni častejšie. Ďakujem!

  5. MickeyMouseFan píše:

    Wow, aký skvelý príspevok o tarhoni! Nikdy by som si nemyslel, že jej príprava môže byť tak jednoduchá a rýchla. Znie to fantasticky a teším sa na nové chutné jedlá s touto klasikou. Určite to vyskúšam už tento víkend!

  6. SovaMaja píše:

    ‘Tarhoňa’ mi vždy pripomína detstvo a rodinné oslavy. Tento recept vyzerá výborne a jednoduché kroky sú presne to, čo potrebujem. Som nadšená z toho, že môžem pripraviť niečo tradičné pre svoju rodinu.

  7. ZlatyZubko píše:

    ‘Ďakujem za tento úžasný recept!’ Tarhoňa je úžasná voľba pre každého milovníka dobrého jedla! Som rád, že ste zdôraznili jej variabilitu pri servírovaní s omáčkami alebo zeleninou. Určite si ju uvarím podľa vášho návodu.

  8. 'RuzovaKvetina' píše:

    ‘Milujem tarhoňu!’ Skvelé jedlo pre každú príležitosť! Tento príspevok ma inšpiroval k tomu, aby som ju opäť zaradila do svojich jedálničkov so všetkými tými lahodnými omáčkami zo článku.

  9. 'JasnaHvezda' píše:

    ‘Tarhoňa je super!’ Nikdy by som neverila, že také jednoduché jedlo môže byť také chutné! Odporúčam každý vyskúšať tento recept doma – nielenže šetrí čas ale aj peniaze!

  10. 'Bublinka007' píše:

    ‘Tento príspevok ma veľmi potešil!’ Tarhoňa je skutočne úžasná príloha k mäsu alebo samostatnému jedlu! Myslím si, že ju v mojej kuchyni využijem častejšie po prečítaní týchto skvelých tipov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *