Príprava zapekaných zeleninových cestovín je jednoduchá a výsledok je výborný. Tu je recept po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (napr. penne, farfalle)
  • 1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na kolieska
  • 1 baklažán, nakrájaný na kolieska
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
  • 400 g konzervovanej krémovej paradajkovej omáčky
  • 150 g strúhaného syra (napr. mozzarella, parmezán)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie

 

Zapekané zeleninové cestoviny

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci uvaríme cestoviny podľa pokynov na obale, ale skráťte čas varu o 2 minúty. Potom ich scedíme a dáme bokom.
  3. Na panvici naľahko opražíme cibuľu a cesnak na oleji, kým nezhnednú a nezačnú voňať.
  4. Pridáme cuketu, baklažán a papriku a opražíme ich asi 5 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  5. Pridáme paradajkovú omáčku a premiešame. Povaríme asi 5 minút, aby sa chute prepojili.
  6. Do zeleninovej omáčky pridáme uvarené cestoviny a premiešame, aby sa všetko spojilo. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Preložíme zmes cestovín so zeleninou do zapékacej misky a posypeme strúhaným syrom.
  8. Vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút alebo kým sa syr nerozpustí a nezhustne.
  9. Po upečení necháme chvíľu odpočívať a potom môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *