Avokádový toast s vajíčkom a paradajkami. tak máme tu opäť avokádo, ktoré nie som nadšenom ale rada ho pripravím, ak to pomôže vášej príprave receptu. Ak chápete ako to myslím. 🙂
Dnes si ho dáme opäť s vajíčkom ale máme paradajyk, ktoré nechcem vyhodiť, tak použijeme aj tie. A ozvlášnime si tradičný recept na tento toast.
Ingrediencie:
- 1 avokádo, olúpané a jadierko odstránené
- 2 plátky celozrnného chleba, opečeného
- 2 vajíčka
- 1 paradajka, nakrájaná na plátky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- Citrónová šťava (podľa vkusu)
- Čerstvá nasekaná petržlenová vňať (voliteľné)
Avokádový toast s vajíčkom a paradajkami
Postup:
- Príprava avokáda:
- V miske roztlačte mäkké avokádo vidličkou. Môžete pridať soľ, čerstvo mleté čierne korenie a citrónovú šťavu podľa svojho vkusu. Premiešajte do hladka.
- Príprava vajíčok:
- Vajíčka môžete pripraviť podľa vášho obľúbeného spôsobu (na tvrdo, na mäkko, volské oko). Osolte ich a poprášte čerstvo mletým čiernym korením.
- Zostavenie avokádového toastu:
- Opečte si plátky celozrnného chleba.
- Rozotrite vrstvu prípraveného avokáda na každý plátok chleba.
- Na avokádovú vrstvu položte plátky paradajky.
- Položte na to vajíčka.
- Posypte toast čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou (ak sa rozhodnete ju použiť).
- Podávanie:
- Avokádový toast podávajte teplý ako raňajku alebo lahodný a zdravý dezert.
Tento recept má veľký úspech na sociálnych médiách a internete vôbec. Avokádový toast je nielen chutný, ale aj zdravý a fotogenický pokrm, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti. Skúste ho pripraviť a uvidíte, prečo je tak obľúbený!