Avokádový toast s vajíčkom a paradajkami

Avokádový toast s vajíčkom a paradajkami. tak máme tu opäť avokádo, ktoré nie som nadšenom ale rada ho pripravím, ak to pomôže vášej príprave receptu. Ak chápete ako to myslím. 🙂
Dnes si ho dáme opäť s vajíčkom ale máme paradajyk, ktoré nechcem vyhodiť, tak použijeme aj tie. A ozvlášnime si tradičný recept na tento toast.

Ingrediencie:

  • 1 avokádo, olúpané a jadierko odstránené
  • 2 plátky celozrnného chleba, opečeného
  • 2 vajíčka
  • 1 paradajka, nakrájaná na plátky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Citrónová šťava (podľa vkusu)
  • Čerstvá nasekaná petržlenová vňať (voliteľné)

 

Avokádový toast s vajíčkom a paradajkami

Postup:

  1. Príprava avokáda:
    • V miske roztlačte mäkké avokádo vidličkou. Môžete pridať soľ, čerstvo mleté čierne korenie a citrónovú šťavu podľa svojho vkusu. Premiešajte do hladka.
  2. Príprava vajíčok:
    • Vajíčka môžete pripraviť podľa vášho obľúbeného spôsobu (na tvrdo, na mäkko, volské oko). Osolte ich a poprášte čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Zostavenie avokádového toastu:
    • Opečte si plátky celozrnného chleba.
    • Rozotrite vrstvu prípraveného avokáda na každý plátok chleba.
    • Na avokádovú vrstvu položte plátky paradajky.
    • Položte na to vajíčka.
    • Posypte toast čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou (ak sa rozhodnete ju použiť).
  4. Podávanie:
    • Avokádový toast podávajte teplý ako raňajku alebo lahodný a zdravý dezert.

Tento recept má veľký úspech na sociálnych médiách a internete vôbec. Avokádový toast je nielen chutný, ale aj zdravý a fotogenický pokrm, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti. Skúste ho pripraviť a uvidíte, prečo je tak obľúbený!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *