Ázijska rybacia polievka

Na prípravu ázijskej rybej polievky budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500 g rybieho mäsa (napríklad tresky, lososa alebo chobotnice)
– 1 liter rybieho vývaru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice rybej sójovej omáčky
– 1 lyžica kari pasty
– 1 červená paprika
– 1 mrkva
– 100 g šampiňónov
– 100 g bôbových výhonkov
– 1 pór
– Soľ, korenie, olej
– Koriander a zelená cibuľka na ozdobenie

 

Ázijska rybia polievka

Príprava:

1. Rybie mäso dôkladne očistíme, nakrájame na menšie kusy a osolíme.

2. Vo veľkom hrnci si uvaríme rybí vývar a necháme ho zovrieť.

3. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opražíme nakrájanú cibuľu s cesnakom.

4. Pridáme rybiu sójovú omáčku, kari pastu a jemne opečieme.

Kuracie prsia pac

Kuracie prsia pac

Čítať viac »

5. Do vývaru pridáme nakrájanú papriku, mrkvu, šampiňóny, bôbové výhonky a pór.

6. Počas varu pridáme rybie mäso a necháme variť, kým mäso nie je pekne mäkké.

7. Nakoniec dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

8. Polievku podávame posypanú najemno nakrájaným koriandrom a zelenou cibuľkou.

Ázijska rybacia polievka je hotová a môžeme si ju vychutnať ako chutný a zdravý obed či večeru. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *