Na výrobu ázijskej rybačej polievky budeme potrebovať tieto ingrediencie:
– 500 g rybieho mäsa (napríklad tresky, lososa alebo chobotnice)
– 1 liter rybieho vývaru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice rybího sója
– 1 lyžica kari pasty
– 1 červená paprika
– 1 mrkva
– 100 g šampiňónov
– 100 g bôbových výhonkov
– 1 pór
– Soľ, korenie, olej
– Koriander a zelená cibuľka na dozdobenie
Ázijska rybacia polievka
Postup:
1. Rybie mäso očistíme, nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
2. V hrnci si pripravíme rybí vývar a necháme ho prevrieť.
3. Na panvici rozpustíme olej a opražíme na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
4. Pridáme rybí sójovú omáčku, kari pastu a jemne opečieme.
5. Do vývaru pridáme nakrájanú papriku, mrkvu, šampiňóny, bôbové výhonky a pór.
6. Po chvíli pridáme rybie mäso a necháme variť, kým nie je mäso krásne mäkké.
7. Na záver dochutíme soľou a korením podľa chuti.
8. Polievku podávame posypanú jemne nakrájaným koriandrom a zelenou cibuľkou.
Ázijská rybacia polievka je hotová a môžeme si ju dopriať ako chutný a zdravý obed či večeru. Dobrú chuť!