Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom

Recept 1: Babičkine domácich rezancov s pečeným rebierkom a hlivou

Zloženie:

  • 400 g domácich rezancov
  • 500 g rebierka
  • 200 g hríbov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na pečenie

 

Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom

Spôsob prípravy:

  1. Rebierko osolíme, okoreníme a ponecháme odležať zhruba 30 minút.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme rebierko z oboch strán, až kým nezíska krásnu zlatistú farbu. Potom ho preložíme na tanier.
  3. Na tej istej panvici pridáme do horúceho oleja nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme ich do zlatista, kým cibula nezmäkne a nebude priehľadná.
  4. Hlivu dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ju do panvice k cibuli a cesnaku a opražíme, kým nezmäkne.
  5. Medzitým pripravíme domáce rezance podľa návodu na obale.
  6. Do panvice znovu pridáme opečené rebierko a zalejeme ho smotanou na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Všetko necháme prevárať ešte niekoľko minút.
  7. Podávame teplé s čerstvými domácimi rezancami.

Tento jednoduchý, avšak chuťou bohatý recept ponúka skvelé spojenie vareného mäsa s hlivou a rezancami. Ak si potrpíte na tradičné slovenské jedlá s moderným nádychom, tento pokrm si určite obľúbite!

Recept 2: Babičkine domácich rezancov s pečeným rebierkom a hubovo-zeleninovou omáčkou

Zloženie:

  • 400 g domácich rezancov
  • 500 g rebierka
  • 200 g hubov (napr. hríby, šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 stonka zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • maslo na smaženie

Spôsob prípravy:

Maslové lievance

Maslové lievance

Čítať viac »

    1. Rezance uvaríme podľa inštrukcií na obale a uložíme nabok.
    2. Rebierko osolíme, okoreníme a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C, až kým nezíska zlatistú farbu a nebude krásne mäkké. Následne ho necháme odpočívať.
    3. Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme…smaženie

Postup:

      1. Najprv si uvaríme rezance podľa potreby a následne ich oddelíme od varu.
      2. Rebierko dochutíme soľou a korením, a potom ho pečieme v predhriatej rúre na 180 °C, kým nezíska krásnu zlatú farbu a nezmäkne. Po upečení ho necháme chvíľu odpočívať.
      3. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a osmažíme na panvici s olejom, kým cibuľa nezosklovatie a nezíska zlatistý nádych.
      4. Do panvice pridáme na jemné prúžky nakrájanú červenú kapustu, primiešame cukor a ocot. Necháme pod pokrievkou dusiť zhruba 15 minút.
      5. Počas tejto doby si nakrájame upečené rebierko na tenké plátky.
      6. Na tanier podávame uvarené rezance, na ktoré položíme plátky rebierka a nakoniec ich polejeme kapustovou zmesou.

Táto zmes domácich rezancov, pečeného rebierka a chutnej červenej kapusty predstavuje vynikajúci príklad klasickej slovenskej kuchyne. Chuťovo originálny pokrm, ktorý vynikne pri každej príležitosti na vašom stole.

Recept 4: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a paradajkovou omáčkou

Suroviny:

      • 400 g domácich rezancov
      • 500 g rebierka
      • 4 paradajky
      • 1 cibuľa
      • 2 strúčiky cesnaku
      • 1 lyžica paradajkového pretlaku
      • 1 lyžička cukru
      • soľ a korenie podľa chuti
      • olivový olej na smaženie
    1. pečenie

Pokyny:

      1. Rezance uvarte podľa vašich preferencií a odložte ich stranou.
      2. Rebierko dôkladne umyte, nasolte, okoreňte a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C, až kým nedosiahne peknú zlatistú farbu a požadovanú mäkkosť. Následne ho nechajte chvíľu odpočívať.
      3. Na panvici zahrejte olivový olej a restujte na ňom nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, až kým nezmäknú.
      4. Pridajte na kocky nakrájané paradajky do panvice a varte ich, kým nezmäknú.
      5. Pridajte ocot, cukor a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte a varte omáčku asi 15-20 minút. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
      6. Pečené rebierko nakrájajte na plátky.
      7. Hotové rezance naservírujte na tanier, na ne položte pokrájané rebierko a zakvapkajte paradajkovou omáčkou.

Tento recept spája domáce rezance s pečeným rebierkom a chutnou paradajkovou omáčkou. Je to skvelá voľba pre nadšencov talianskej kuchyne, ako aj pre priaznivcov tradičných slovenských jedál.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept je úžasný! Babičkine domáce rezance s rebierkom sú niečo fantastické. Vždy ma poteší, keď môžem ochutnať niečo také tradičné a chutné. Určite to vyskúšam aj ja doma!

  2. Slnečnica77 píše:

    Wow, tento recept vyzerá skvele! Mám rada kombináciu rezancov a rebierka, a ešte k tomu aj huby. Určite sa na to chystám a teším sa na vôňu, ktorá sa mi rozleje po celom byte.

  3. ZelenýDino píše:

    Recept je naozaj skvelý! Nemôžem sa dočkať, kedy si ho pripravím. Domáce rezance s rebierkom znie ako ideálny večer s rodinou. Určite pridám aj svoje obľúbené bylinky na dochutenie!

  4. MäkkéSrdce píše:

    Tento pokrm vyzerá veľmi chutne! Milujem klasické slovenské jedlá, a babičkin recept je vždy najlepší. Znie to tak jednoducho a pritom tak výnimočne. Už sa neviem dočkať, kedy to ochutnám!

  5. Radosť123 píše:

    Skvelý recept! Kombinácia pečeného rebierka a domácich rezancov je pre mňa perfektná voľba na nedeľný obed. Vždy som si myslel, že tradičné jedlá sú najlepšie a toto je dôkazom toho.

  6. PohodaLáska píše:

    Som nadšený z tohto receptu! Babičkine jedlo má vždy špeciálne čaro. Veľmi sa teším, že môžem vyskúšať takúto chutnú kombináciu. Určite pozvem aj priateľov na ochutnávku!

  7. MačičkaKika píše:

    Tento recept ma oslovil hneď na prvý pohľad! Rada varím pre svoju rodinu a domáce rezance sú skvelou voľbou. Teším sa na túto delikatesu plnú chuti a tradície!

  8. _Jedlík_01 píše:

    …až mi slinky idú! Takto pripravené rebierko s rezancami musí byť neuveriteľne dobré. Konečne mám inšpiráciu pre víkendové varenie, určite si túto pochúťku pripravím.

  9. +ReceptGuru+ píše:

    ! Perfektné spojenie všetkého dobrého! Nezabudol som ani na huby do omáčky, lebo tie dodajú pokrmu výnimočnú chuť. Teším sa na prípravu tejto lahôdky už tento víkend!

  10. #ChutnáNedela# píše:

    …takýto pokrm si zaslúži pozornosť každého gurmána! Babičkine domáce rezance s rebierkom určite potešia celé rodiny pri spoločných jedlách. Dnes večer urobím radosť sebe aj svojim blízkym!