Recept 1: Babičkine domácich rezancov s pečeným rebierkom a hlivou
Zloženie:
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 200 g hríbov
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na pečenie
Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom
Spôsob prípravy:
- Rebierko osolíme, okoreníme a ponecháme odležať zhruba 30 minút.
- Na panvici rozohrejeme olej a opražíme rebierko z oboch strán, až kým nezíska krásnu zlatistú farbu. Potom ho preložíme na tanier.
- Na tej istej panvici pridáme do horúceho oleja nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažíme ich do zlatista, kým cibula nezmäkne a nebude priehľadná.
- Hlivu dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme ju do panvice k cibuli a cesnaku a opražíme, kým nezmäkne.
- Medzitým pripravíme domáce rezance podľa návodu na obale.
- Do panvice znovu pridáme opečené rebierko a zalejeme ho smotanou na varenie. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Všetko necháme prevárať ešte niekoľko minút.
- Podávame teplé s čerstvými domácimi rezancami.
Tento jednoduchý, avšak chuťou bohatý recept ponúka skvelé spojenie vareného mäsa s hlivou a rezancami. Ak si potrpíte na tradičné slovenské jedlá s moderným nádychom, tento pokrm si určite obľúbite!
Recept 2: Babičkine domácich rezancov s pečeným rebierkom a hubovo-zeleninovou omáčkou
Zloženie:
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 200 g hubov (napr. hríby, šampiňóny)
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 stonka zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- maslo na smaženie
Spôsob prípravy:
-
- Rezance uvaríme podľa inštrukcií na obale a uložíme nabok.
- Rebierko osolíme, okoreníme a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C, až kým nezíska zlatistú farbu a nebude krásne mäkké. Následne ho necháme odpočívať.
- Na panvici rozohrejeme maslo a pridáme…smaženie
Postup:
-
-
- Najprv si uvaríme rezance podľa potreby a následne ich oddelíme od varu.
- Rebierko dochutíme soľou a korením, a potom ho pečieme v predhriatej rúre na 180 °C, kým nezíska krásnu zlatú farbu a nezmäkne. Po upečení ho necháme chvíľu odpočívať.
- Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a osmažíme na panvici s olejom, kým cibuľa nezosklovatie a nezíska zlatistý nádych.
- Do panvice pridáme na jemné prúžky nakrájanú červenú kapustu, primiešame cukor a ocot. Necháme pod pokrievkou dusiť zhruba 15 minút.
- Počas tejto doby si nakrájame upečené rebierko na tenké plátky.
- Na tanier podávame uvarené rezance, na ktoré položíme plátky rebierka a nakoniec ich polejeme kapustovou zmesou.
-
Táto zmes domácich rezancov, pečeného rebierka a chutnej červenej kapusty predstavuje vynikajúci príklad klasickej slovenskej kuchyne. Chuťovo originálny pokrm, ktorý vynikne pri každej príležitosti na vašom stole.
Recept 4: Babičkine domáce rezance s pečeným rebierkom a paradajkovou omáčkou
Suroviny:
-
-
- 400 g domácich rezancov
- 500 g rebierka
- 4 paradajky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička cukru
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na smaženie
pečenie
-
Pokyny:
-
-
- Rezance uvarte podľa vašich preferencií a odložte ich stranou.
- Rebierko dôkladne umyte, nasolte, okoreňte a pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C, až kým nedosiahne peknú zlatistú farbu a požadovanú mäkkosť. Následne ho nechajte chvíľu odpočívať.
- Na panvici zahrejte olivový olej a restujte na ňom nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, až kým nezmäknú.
- Pridajte na kocky nakrájané paradajky do panvice a varte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte ocot, cukor a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte a varte omáčku asi 15-20 minút. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Pečené rebierko nakrájajte na plátky.
- Hotové rezance naservírujte na tanier, na ne položte pokrájané rebierko a zakvapkajte paradajkovou omáčkou.
-
Tento recept spája domáce rezance s pečeným rebierkom a chutnou paradajkovou omáčkou. Je to skvelá voľba pre nadšencov talianskej kuchyne, ako aj pre priaznivcov tradičných slovenských jedál.