Jedným z obľúbených rakúskych pokrmov je známy Backhendl šalát, alebo šalát obsahujúci vyprážané kúsky kuracieho mäsa. Toto jednoduché a lahodné jedlo pozostáva z listov šalátu, syra, paradajok a cibule, ktoré sú obohatené o šťavnaté kúsky vyprážaného kuracieho mäsa.
Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami
- Na prípravu Backhendl šalátu je najprv potrebné odrezať čerstvé kuracie mäso na menšie kúsky. Mäso sa následne obalí v múke, vajci a strúhanke a opraží sa na rozpálenom oleji, kým nezíska zlatistú farbu a neprevonia celú kuchyňu.
- Po ich osmažení je dobré vyprážané kuracie kusy položiť na kuchynský papier, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Medzitým si môžeme nachystať základ šalátu. V miske zmiešame rôzne druhy šalátov (napríklad listovú zmes), nakrájané paradajky, cibuľu a syr podľa vlastnej preferencie. Nezabudneme pridať zázvorový dresing, ktorý dodá šalátu výnimočnú chuť.
- Keď sú všetky ingrediencie pripravené, môžeme šalát servírovať na tanier a na vrch položiť horúce vyprážané kúsky kuracieho mäsa. Tento Backhendl šalát je ideálnym pokrmom na teplé letné dni alebo ako vydatná večera. Prajeme dobrú chuť!
2) Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Ak túžite po chutnom a výživnom recepte, Backhendl šalát s vyprážanými kuracími kúskami je výbornou voľbou! Tento unikátny šalát, ktorý spája chrumkavé kuracie mäso s čerstvou zeleninou a zálievkou, poteší vaše chuťové receptory a osvieži vaše jedlo počas obeda alebo večere.
Ingrediencie na Backhendl Šalát
Na prípravu Backhendl šalátu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 500 g kuracích pŕs
- 1 šálku hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 šálku strúhanky
- 100 g zeleného šalátu
- 1 uhorka
- 2 paradajky
- 50 g syra feta
- soľ a korenie podľa chuti
- na zálievku: 3 lyžice olivového oleja, 1 lyžica jablčného octu, soľ a čierne korenie
Postup prípravy Backhendl Šalátu
Na začiatok si pripravte kuracie kúsky. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na malé kocky. Ochuťte ich soľou a korením podľa vlastného uváženia. V trojitej miske si pripravte múku, rozšľahané vajcia a strúhanku. Každý kúsok kuracieho mäsa najprv obalte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. V hlbokej panvici zohrejte olej a opražte kuracie kúsky dozlatista.
Medzitým umyte a nakrájajte zeleninu. Zelený šalát natrhajte na menšie časti, uhorku a paradajky nakrájajte na kolieska. Všetko vložte do veľkej misy. Pripravte si zálievku zmiešaním olivového oleja, jablčného octu, soli a korenia. Po osmažení kuracích kúskov ich nechajte chvíľu vychladnúť a následne ich pridajte do misy so zeleninou.
Na záver šalát dochuťte zálievkou a posypte nadrobeným syrom feta. Podávajte hneď a užite si túto osviežujúcu kombináciu chutí!