Baklažán s mletým mäsom so zeleninou

Ako sa pripravuje baklažán s mletým mäsom so zeleninou záleží na tom, aký druh receptu si želáte. Tu je jedna možnosť, ako môžete pripraviť tento jedlo:

Potrebujete:

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 250 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie, alebo ich kombinácia)
  • 1 cibuľu, nakrájanú na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 zelenú papriku, nakrájanú na kocky
  • 1 červenú papriku, nasekanú na kocky
  • 1 mrkvu, nastrúhanú
  • 400 g krájených paradajok z konzervy
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 g strúhanej syra (napr. edam, gouda)

 

Baklažán s mletým mäsom so zeleninou

Postup:

  1. Baklažány ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Posolíme ich a necháme odstáť asi 30 minút, čo pomáha odstrániť horkosť. Potom ich opláchneme vodou a osušíme papierovými utierkami.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme mleté mäso a orestujeme ho dohneda.
  4. Potom pridáme nakrájané papriky a mrkvu. Orestujeme ich asi 5 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  5. Pridáme krájené paradajky, paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a korenie. Dobré premiešame a necháme povariť asi 10-15 minút, aby sa chute spojili.
  6. Medzitým v rúre rozohrejeme gril, alebo grilovaciu panvicu. Na nej opečieme plátky baklažánu z oboch strán, kým nebudú mäkké a pekne zlato-hnedé.
  7. Vymastíme pekáč a doňho vkladáme vrstvu opečených plátkov baklažánu, nasledovanú vrstvou z mäsovej zmesi. Opakujeme tento postup, až kým nemáme všetok baklažán a mäso použité.
  8. Posypeme strúhaným syrom a vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečieme asi 20-25 minút, kým syr nezhnedne a nezačne sa hodiť.
  9. Hotovú baklažán s mletým mäsom so zeleninou necháme ešte chvíľu vychladnúť a potom môžeme podávať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *