Suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká mrkva
– 1 petržlenový koreň
– ½ zeleru
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, korenie, mletá paprika
– olej

 

Kuracie stehná na koreňovej zelenine

Postup:
1. Kuracie stehná očistite a osušte papierovou utierkou.
2. V hrnci rozohrejte olej a opečte na ňom kuracie stehná z oboch strán do zlatista.
3. Na korenovej zelenine (mrkva, petržlenový koreň, zeler) oškrabte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
4. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na drobné kúsky.
5. Do hrnca pridajte nakrájanú korenovú zeleninu, cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
6. Pridajte kuracie stehná späť do hrnca a podlejte vodou. Poduste na miernom ohni, až kým mäso nebude mäkké.
7. Na záver dochuťte soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
8. Podávajte so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *