Banánové lievance z 2 ingrediencií 

 

Tu je jednoducho vypracovaný recept na banánové lievance z dvoch zložiek:

Čo budete potrebovať:

  • 2 zrelé banány
  • 4 vajcia

 

Banánové lievance pripravené z dvoch zložiek

Postup prípravy:

  1. Banány rozmačkajte pomocou vidličky v miske, až kým nezískate jemne rozdrvenú konzistenciu.
  2. V inej miske vyšľahajte vajcia do peny.
  3. K vajciam následne pridajte rozmačkané banány a všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate homogénnu zmes.
  4. Na rozpálenej panvici potretou maslom nalejte tretinovú dávku cesta a smažte pri strednej teplote, kým sa na povrchu nezačnú objavovať bublinky.
  5. Potom lievance otočte a opekajte aj z druhej strany, až kým nebudú zlatobravé.
  6. Procedúru opakujte so zvyšným cestom.

Servírujte s čerstvým ovocím, medom alebo javorovým sirupom. Prajeme vám dobrú chuť!

Banánové lievance z 2 ingrediencií -2

Kuracie stehná Marengo

Kuracie stehná Marengo

Čítať viac »

2) Banánové lievance z 2 ingrediencií 

Banánové lievance predstavujú vynikajúcu voľbu na raňajky alebo desiatu. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, stačia vám iba dve základné zložky! Okrem skvelej chuti sú zároveň aj zdravou alternatívou k tradičným lievancom, ktoré sú obvykle vyrobené z múky a cukru. S týmito lievancami sa už nikdy nebudete musieť obávať nezdravých raňajok!

Potrebné ingrediencie

Na výrobu banánových lievancov budete potrebovať:
– 2 zrelé banány
– 2 vajcia

Tieto dve zložky sú všetko, čo potrebujete pre úžasné lievance! Zrelé banány dodávajú milú sladkosť, zatiaľ čo vajcia prispievajú k nadýchanej a lahodnej textúre.

Jednoduchý postup prípravy banánových lievancov

Príprava je veľmi jednoduchá a neberie veľa času. Stačí dodržať nasledovné kroky:

  • Najprv si rozmačkajte banány v miske, až kým nezískate hladkú konzistenciu.
  • Následne pridajte vajcia a všetko poriadne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Na rozohriatej panvici s trochou oleja nalejte menšie porcie cesta a smažte pár minút, kým sa na povrchu neobjavia bublinky.
  • Otočte lievance a smažte ich ešte asi 2–3 minúty z druhej strany do zlatista.

Tieto banánové lievance môžete podávať so sladkým medom, jogurtom, alebo ovocím podľa vlastného výberu. Skúste pridať aj orechy či čokoládové lupienky pre väčšiu rozmanitosť chuti. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Jarmila Zubrik píše:

    Zaujímavý recept, určite vyskúšam!

  2. Fnabelek píše:

    Lievance sú moje obľúbené jedlo, tento recept sa mi veľmi páči!

  3. Ovicenova píše:

    Súhlasím, banánové lievance sú naozaj skvelé a zdravé.