Betarska polievka je typická slovinská polievka s cibuľou, klobásou, zemiakmi a zeleninou. Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný, ideálny na chladné jesenné alebo zimné dni.
Potrebujeme:
– 1 veľkú cibuľu
– 2 stredne veľké zemiaky
– 2 klobásy
– 2 mrkvy
– 1 pór
– 1 petržlen
– 1 strúčik cesnaku
– soľ, čierne korenie, rasca, bobkový list
Betárska polievka
Postup:
1. Cibuľu, mrkvu, pór a petržlen nakrájame na drobné kúsky a dusíme na oleji vo veľkom hrnci, až kým cibuľa nezjemnie.
2. Pridáme na kúsky nakrájané zemiaky a hneď ich zalejeme vriacou vodou. Variť asi 15 minút.
3. Do hrnca pridáme nakrájané klobásy a cesnak. Dochutíme soľou, korením, rascom a bobkovým listom.
4. Varíme ďalších 15-20 minút, kým zemiaky nezmiernia.
5. Polievku môžeme podávať s kôprom a nastrúhaným syrom na múku. Dobrú chuť!
Betarska polievka vyzerá fantasticky! Milujem, ako sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria teplé jedlo na zimu. Určite to vyskúšam a pozvem aj priateľov. Dúfam, že sa im to bude páčiť rovnako ako mne!
Wow, táto polievka vyzerá naozaj chutne! Mám rád jednoduché recepty, ktoré sú zároveň výnimočné. Betarska polievka je presne to, čo potrebujem na chladné dni. Určite sa do toho pustím hneď tento víkend!
Veľmi sa mi páči tento recept na betarskú polievku! Vyzerá jednoducho a zároveň chutne. Rád experimentujem s rôznymi prísadami a táto kombinácia vyzerá skvele. Teším sa na jej prípravu a verím, že osloví aj moju rodinu!
Perfektný recept na betarskú polievku! Znie to ako skvelý spôsob, ako si spríjemniť chladné dni. Kto by odolal takejto kombinácii klobásy a zeleniny? Myslím, že si pripravím veľký hrniec pre celú rodinu!
Táto betarská polievka vyzerá ako skutočný poklad v kuchyni! Už len čítanie receptu ma zahreje pri srdci. Určite to vyskúšam aj so svojou obľúbenou klobásou, aby som dodal niečo extra chutné. Dobrú chuť všetkým!