Polievka z kačky

Ingrediencie:
– 1 väčšia kačacia prsia
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zelerové stonky
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, mletá paprika

 

Polievka z kačky

Postup:
1. Kačaciu prsia očistite, nakrájajte na menšie kúsky a opražte na rozohriatom masle v hrnci, kým nebude mäso zlatisté.
2. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a opražte spolu.
3. Potom pridajte lyžicu múky a za stáleho miešania zalejte zeleninovým vývarom.
4. Varíme asi 30 minút, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja a nezmäknú.
5. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
6. Podávame teplú s kúsok chleba či krutónmi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *