Ak máte záujem o bezlepkové cestoviny s pesto omáčkou, ponúkam vám jednoduchý a chutný recept. Tu je postup:
Ingrediencie:
- bezlepkové cestoviny (napríklad ryžové, kukuričné alebo kvíno)
- čerstvé bazalkové pesto
- cherry paradajky
- parmezán (alebo iný bezlepkový tvrdý syr) na posypanie
- čerstvý bazalkový list na dekoráciu
- soľ a korenie
Bezlepkové cestoviny s pesto omáčkou
Príprava:
- Uvarte bezlepkové cestoviny podľa pokynov na obale, až budú „al dente“. Potom ich sceďte a odložte stranou.
- Medzitým si pripravte pesto. Môžete si ho buď vyrobiť doma z čerstvej bazalky, olivového oleja, strúčika cesnaku, piniových orieškov, syra a soli, alebo zakúpiť hotové bazalkové pesto v obchode. Množstvo pesto upravte podľa svojho vkusu.
- Omyte a prepolovte cherry paradajky.
- Na panvici zohrejte pesto a pridajte paradajky. Podľa chuti dosoľte a okorenite. Varíme na mírnom ohni približne 2-3 minúty, kým sa paradajky len mierne nezmäknú.
- Uvarené bezlepkové cestoviny pridajte do panvice s pesto omáčkou a paradajkami. Dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po cestovinách.
- Hotové jedlo dekorujte na tanieri čerstvým bazalkovým listom a posypte nastrúhaným parmezánom alebo iným bezlepkovým tvrdým syrom.
Vaše bezlepkové cestoviny s pesto omáčkou sú pripravené na podávanie! Dúfam, že si na nich pochutnáte.