Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezlepkové dukátové buchtičky   .. 

Zloženie:

  • 250 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej alebo kukuričnej)
  • 1 polievková lyžica bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • náplň podľa preferencií

 

Bezlepkové dukátové buchtičky

Návod na prípravu:

  1. Na úvod si pripravíme cesto. Väčšiu nádobu naplníme bezlepkovou múkou, práškom do pečiva a cukrom.
  2. Do zmesi pridáme vajce, mlieko, roztopené maslo a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame, až kým nevznikne jemné cesto bez hrudiek.
  3. Cesto necháme odpočívať zhruba 30 minút, aby sa dobre nadýchalo.
  4. Následne prejdeme k formovaniu buchtičiek. Na plech položíme papier na pečenie a vytvárame malé guľôčky z cesta.
  5. V každej guľôčke vykrojíme malý otvor a naplníme ju povidlami, marmeládou alebo tvarohom.
  6. Hotové buchtičky potrieme rozšľahaným vajcom a umiestnime ich do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme približne 15-20 minút, alebo kým zavŕšia zlatistú farbu.
  7. Po upečení necháme bezlepkové dukátové buchtičky vychladnúť a podávame.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Bezlepkové dukátové buchtičky - 2

2) Bezlepkové dukátové buchtičky

Viem, že takéto bezlepkové buchtičky ste ešte nevideli ale poďme experimentovať. 🙂

Zloženie:

Na cesto:

Petržlenový zemiakový šalát

Petržlenový zemiakový šalát

Čítať viac »

  • 500 g bezlepkovej múky (napr. zmes múky na pečenie bez lepku)
  • 250 ml mlieka (vhodné je aj rastlinné mlieko)
  • 100 g cukru
  • 100 g masla (roztopeného)
  • 3 vajcia
  • 1 balíček prášku do pečiva bez lepku
  • Štipka soli
  • Vanilkový extrakt (podľa preferencií)

Na vanilkový krém:

  • 500 ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • 2 vanilkové pudingy (bezlepkové)
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • 50 g masla

Na posypanie:

  • Cukor (podľa chuti)
  • Mletá škorica (nie je povinné)

Návod na prípravu:

  1. Príprava cesta:

    • Vo veľkej mise zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, soľ a cukor.
    • V inej mise vyšľahajte vajcia, roztopené maslo, mlieko a vanilkový extrakt.
    • Spojíte suché a mokré suroviny a dôkladne zamiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  2. Pečenie buchtičiek:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Cesto rozdelte na malé časti a formujte buchtičky. Môžete ich umiestniť do formy na muffiny alebo na plech s papiera na pečenie.
    • Pečte približne 15-20 minút, kým buchtičky získajú zlatohnedú farbu. Skontrolujte ich pomocou špáradla – ak je špáradlo suché, buchtičky sú pripravené.
  3. Príprava vanilkového krému:

    • V hrnci zohrejte mlieko a pridajte cukor. Nechajte prinútiť zovrieť.
    • Vanilkový puding zmiešajte s troškou mlieka na hladkú zmes.
    • Keď mlieko zovrie, pomaly prilievajte pudingovú zmes za neustáleho miešania.
    • Varíme na strednom plameni, až kým krém nezhustne. Na koniec pridajte maslo a zamiešajte.
  4. Servírovanie:

    • Na tanier naukladajte upečené buchtičky, ktoré môžete preliať vanilkovým krémom.
    • Podľa chuti môžete posypať cukrom a škoricou.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *