Petržlenový zemiakový šalát

Petržlenový zemiakový šalát.

Ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky, uvarené vo vode a nastrúhané
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 1 šálka jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1/2 šálky majonézy
  • 2 lyžice hladkej horčice
  • 2 lyžice jablčného octu
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia, uvarené na tvrdo a nakrájané na malé kúsky (na ozdobu, voliteľné)

 

Petržlenový zemiakový šalát

  1. Uvaríme zemiaky vo vode, kým nezmäknú. Potom ich olúpime a necháme vychladnúť.
  2. Nastrúhame uvarené zemiaky hrubým strúhadlom do misky.
  3. Pridáme jemne nasekanú cibuľu a čerstvú petržlenovú vňať.
  4. V inej miske zmiešame majonézu, hladkú horčicu a jablčný ocot. Môžeme pridať aj štipku soli a čerstvo mletého čierneho korenia.
  5. Dressing z majonézy zmiešame so zemiakmi, cibuľou a petržlenovou vňaťou. Jemne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  6. Ak chceme, môžeme na ozdobu použiť nasekané vajcia. Na malé kúsky pokrájame a posypeme nimi šalát.
  7. Pred podávaním necháme šalát aspoň hodinu odpočívať v chladničke, aby sa chute spojili.
  8. Podávame petržlenový zemiakový šalát ako prílohu k jedlám alebo aj ako samostatný pokrm.

Tento petržlenový zemiakový šalát je osviežujúci a plný chutí čerstvej petržlenovej vňate a výborných zemiakov, ktoré sú šťavnaté a jemné.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *