Bezlepkové fašírky a kelový prívarok

Ak hľadáte recept na bezlepkové fašírky a kelový prívarok, mám pre vás nasledujúci návrh:

Potrebujete:

  • 500 g mletej hovädzej alebo kuracej šťavy
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strouhanej bezlepkovej vločky alebo strúnky
  • 1 lyžičku soľ
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej papriky
  • čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobu
  • olej na pečenie

 

Bezlepkové fašírky a kelový prívarok

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, bezlepkovú vločku (alebo strúnku), soľ a korenie.
  2. Rukami vytvorte malé fašírky vo forme valčekov.
  3. Na panvici zahrejte olej a pečte fašírky zo všetkých strán, až kým sa nezohnednú a neupieknu sa.
  4. Hotové fašírky ozdobte čerstvým kôprom alebo petržlenom.

 

Kelový prívarok

Potrebujete:

  • 1 hlávku kelu, nasekanú na rezance
  • 1 veľkú mrkvu, nastrúhanú
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekaný kel. Nechajte ich trochu zmäknúť.
  3. Pridajte zeleninový vývar, soľ a korenie podľa chuti.
  4. Po zakrytí nechajte variť asi 15-20 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  5. Ak je prívarok príliš tekutý, nechajte ho povariť bez veka, aby sa trochu zredukoval.
  6. Servírujte fašírky spolu s kelovým prívarokom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave chutných a bezlepkových fašírok s kelovým prívarokom!

 

 

2)

Bezlepkové fašírky:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (môže byť bravčové, kuracie alebo hovädzie)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zemiak (veľký)
  • 1 mrkva
  • 1 vajce
  • 4-5 lyžíc bezlepkovej strúhanky (alebo mletých ovsených vločiek)
  • Soľ, čierne korenie
  • Sušené bylinky (napr. majorán, petržlenová vňať)
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak posekajte nadrobno a osmažte na panvici na troche oleja, kým nezmäknú.
  2. Zemiak a mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  3. V miske zmiešajte mleté mäso, osmaženú cibuľu a cesnak, nastrúhaný zemiak a mrkvu, vajce, bezlepkovú strúhanku, soľ, korenie a bylinky. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Z hmoty tvarujte fašírky.
  5. Na panvici rozohrejte olej a fašírky známa na strednom ohni na oboch stranách, kým nie sú zlatohnedé a prepečené.

Kelový prívarok:

Ingrediencie:

  • 500 g mladého kelu
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 200 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 1 lyžica sójovej omáčky (bezlepkovej)
  • Soľ, čierne korenie
  • 1-2 lyžice smotany (voliteľne)

Postup:

  1. Kel dôkladne umyte a nakrájajte na prúžky.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno.
  3. Na panvici rozohrejte olej a osmažte cibuľu, kým nezmäkne. Potom pridajte cesnak a krátko osmažte.
  4. Pridajte nakrájaný kel a restujte na strednom ohni, kým nezvadne.
  5. Podlejte zeleninovým vývarom, pridajte sójovú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte variť asi 10-15 minút, kým kel nie je mäkký.
  6. Ak chcete, na záver môžete pridať smotanu a ešte raz premiešať.

Podávanie: Podávajte bezlepkové fašírky spolu s kelovým prívarokom. Môžete pridať aj čerstvý chlieb bez lepku alebo zemiaky ako prílohu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

9 Komentárov

  1. Kkonecna píše:

    Vďaka za skvelý recept! Určite vyskúšam, veľmi rada varím bezlepkovo.

  2. Belo68 píše:

    Vyznie to výborne, milujem kel. Teším sa na vyskúšanie!

  3. Anonym píše:

    Veľmi chutné a zdravé jedlo! Ďakujem za recept.

  4. Gonova Sidonia píše:

    Tento recept je úžasný! Vďaka veľa

  5. Liana Hrda píše:

    Mňam, jedlo pre dušu. Tento recept si určite vyskúšam

  6. Dalibor32 píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Už sa teším, až si ho vyskúšam.

  7. Vitazoslav10 píše:

    Bezlepkové fašírky s kelovým prívarokom sú jednoducho najlepšie! Ďakujem za recept.

  8. Zbalazova píše:

    Vďaka za skvelý tip! Určite vyskúšam, veľmi rada varím bezlepkové jedlá.

  9. Rebeka56 píše:

    Tento recept je úžasný! Môj brat je na bezlepkovej diéte a určite mu urobím tento obed. Ďakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *