Bezlepkové lievance s medovým maslom

Bezlepkové lievance s medovým maslom.

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice masla (rozpusteného)

 

Bezlepkové lievance s medovým maslom

Postup:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. V druhej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
  3. Pomaly pridávajte zmes suchých ingrediencií do vajcového a mliečneho mixu, miešajte dohladka.
  4. Rozpustené maslo primešajte do cesta.
  5. Nechajte cesto odpočívať asi 10 minút.
  6. Ohrievajte panvicu na stredne vysokú teplotu a potrite ju olejom.
  7. Do rozohriatej panvice nalejte cesto a formujte lievance.
  8. Keď sa na povrchu začnú tvoriť drobné bublinky, lievance otočte a opekajte z druhej strany.
  9. Opakujte postup, kým neupiecete všetko cesto.
  10. Podávajte bezlepkové lievance s medovým maslom a ďalším obľúbeným prílohami, ako napríklad ovocím alebo javorovým sirupom.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Ingrediencie na lievance:

  • 1 šálka bezlepkovej múky (napr. z ryže, tapioky alebo z mandlí)
  • 1 banán (zrelý, rozmačkaný)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka (môže byť aj rastlinné, ako mandľové alebo ovsené)
  • 2 lyžice medu (alebo podľa chuti)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie (kokosový alebo olivový)

Ingrediencie na medové maslo:

  • 100 g masla (rozmäknutého)
  • 3 lyžice medu
  • štipka škorice (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava medového masla:

    • V miske zmiešajte rozmäknuté maslo a med, dobre premiešajte, aby sa spojili. Môžete pridať aj štipku škorice pre lepšiu chuť. Uložte do chladničky, aby stuhlo.
  2. Príprava lievancov:

    • V veľkej miske premiešajte všetky tekuté ingrediencie: rozmačkaný banán, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
    • V inej miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ.
    • Postupne pridávajte suché ingrediencie k mokrým, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.
  3. Vyprážanie lievancov:

    • Na panvici rozohrejte trošku oleja na strednej teplote.
    • Nalejte približne 1/4 šálky cesta na panvicu pre každý lievanec.
    • Smažte 2–3 minúty, kým na povrchu neuvidíte bublinky a okraje nebudú zlatisté. Potom otočte a smažte ďalšie 2 minúty z druhej strany, kým budú lievance zlatohnedé.
  4. Servírovanie:

    • Podávajte teplé lievance so studeným medovým maslom. Opcionalne môžete pridať čerstvé ovocie, orechy alebo jogurt.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *