Bezlepkové lievance s medovým maslom

Lievance bez lepku s maslom a medom.

Zloženie:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice masla (rozpusteného)

 

Lievance bez lepku s maslom a medom

Postup prípravy:

  1. V miske skombinujte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
  2. V inej miske dobre rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
  3. Pomaličky vmiešajte zmes suchých ingrediencií do vajec a mlieka, miešajte, kým nezískate hladké cesto.
  4. Rozpustené maslo primiešajte do pripraveného cesta.
  5. Nechajte cesto odpočívať po dobu približne 10 minút.
  6. Rozohrejte panvicu na strednej alebo vyššej teplote a potrite ju olejom.
  7. Do rozohriatej panvice vylejte cesto a tvarujte lievance.
  8. Keď sa na povrchu objavia malé bublinky, otočte lievance a opekajte z druhej strany.
  9. Pokračujte v procese, až kým nepripravíte všetko cesto.
  10. Podávajte bezlepkové lievance s maslom a medom, prípadne s obľúbenými prílohami ako sú čerstvé ovocie alebo javorový sirup.

Prajem vám dobrú chuť!

 

Bezlepkové lievance s medovým maslom - 2

Zemiakovo rascová polievka

Zemiakovo rascová polievka

Čítať viac »

2) Bezlepkové lievance s medovým maslom

Zloženie na lievance:

  • 1 šálka bezlepkovej múky (napr. ryžová, tapioková alebo mandľová)
  • 1 zrelý banán (rozmačkaný)
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka (môže byť aj rastlinné, ako mandľové či ovsené)
  • 2 lyžice medu (podľa vašich preference)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu (nepovinné)
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie (kokosový alebo olivový)

Zloženie na medové maslo:

  • 100 g masla (mäkkého)
  • 3 lyžice medu
  • štipka škorice (nepovinné)

Postup prípravy:

  1. Príprava medového masla:

    • V miske zmiešajte mäkké maslo a med, dobre ich premiešajte, aby sa spojili. Môžete pridať aj štipku škorice pre lepší chuťový zážitok. Uložte do chladničky, aby stuhlo.
  2. Príprava lievancov:

    • Vo veľkej miske kombinujte všetky tekuté ingrediencie: rozmačkaný banán, vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
    • V inej miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ.
    • Postupne pridávajte suché ingrediencie do mokrých, dôkladne premiešajte, kým sa všetko neprepojí. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.
  3. Vyprážanie lievancov:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja na strednej teplote.
    • Nalejte približne 1/4 šálky cesta na panvicu pre každý lievanec.
    • Varte 2–3 minúty, kým neuvidíte bublinky a okraje nebudú zlatohnedé. Potom otočte a varte ďalšie 2 minúty z druhej strany, kým budú lievance zlatohnedé.
  4. Servírovanie:

    • Podávajte teplé lievance so studeným medovým maslom. Voliteľne môžete pridať čerstvé ovocie, orechy alebo jogurt.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *