Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom

Tu je recept na bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom po slovensky:

Potrebujete tieto suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky
  • 100 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • šťava a kôra z 2 pomarančov
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 200 ml šľahačky na šľahanie
  • 100 g práškového cukru (pre krém)
  • 2 žĺtka
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

 

Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom

Postup:

  1. V mise zmiešajte bezlepkovú múku, maslo, práškový cukor a jedno vajíčko, kým sa nevytvorí hladké cesto. Nechajte ho oddýchnuť v chladničke asi 30 minút.
  2. Po odpočinku rozvaľkajte cesto na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryte ho papierom a položte na neho niečo ťažké, aby sa cesto nezdvíhalo.
  3. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút, kým nebude zlatisté.
  4. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.
  5. Pripravte si krém: V miske mixujte šľahačku, práškový cukor, žĺtka, kukuričný škrob a šťavu a kôru z pomarančov a citróna, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  6. Krém prenesiete do hrnca a za stáleho miešania ho zohrejte na miernom ohni, kým nezhustne.
  7. Hotový krém nalejte na vychladené cesto a rozotrite ho do rovnomerne vrstvy.
  8. Nechajte rezy vychladnúť a stuhnúť v chladničke približne 2 hodiny.
  9. Nakrájajte rezy na štvorce a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *