Tu je jednoduchý recept na bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku:
Suroviny:
- 250 g bezlepkovej múky
- 200 ml mlieka (alebo bezlepkového mlieka)
- 50 g bezlepkového masla
- 1 vajce
- štipka soli
- 3 lyžice pestu z medvedieho cesnaku
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Postup:
- Väčšej miske zmiešajte bezlepkovú múku a soľ.
- Pridajte rozpustené maslo, mlieko a vajce. Dôkladne premiešajte, kým vznikne hladké cesto.
- Cesto nechajte odpočívať asi 30 minút.
- Po odpočinku cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm.
- Rozotrite na cesto vrstvu pestu z medvedieho cesnaku.
- Potom zrolujte cesto do tvaru valčeka.
- Valček znížte na plátky hrúbky asi 1 cm.
- Slimáky usporiadajte na plechu s papierom na pečenie.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte slimáky asi 15 – 20 minút, alebo kým nebudú zlatisté.
Môžete si tieto bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku vychutnať zohriate alebo studené. Tento recept je skvelý pre celiatikov alebo pre každého, kto uprednostňuje bezlepkovú stravu. Dobrú chuť!
2)
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku sú výborným spôsobom, ako potešiť všetkých milovníkov chutných a zdravých jedál. Tento recept ponúka originálny prístup k tradičným slimákom, pričom využíva nutrične hodnotné ingrediencie a jedinečné chute. Pripravte si lahodné slimáky, ktoré oslovia nielen celiatikov, ale aj všetkých, ktorí túžia po niečom výnimočnom.
Ingrediencie na prípravu slimákov
Predtým, než začnete s prípravou, uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie. Na bezlepkové slimáky budete potrebovať:
- 500 g bezlepkovej múky
- 250 ml teplého mlieka
- 1 balenie sušeného droždia (7 g)
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 čajové lyžičky soli
- 50 ml olivového oleja
- 150 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 100 g parmezánu
Postup na prípravu bezlepkových slimákov
1. Začnite s prípravou cesta. Do teplého mlieka pridajte cukor a sušené droždie. Nechajte odstáť asi 10 minút, kým sa droždie aktivuje.
2. V mise zmiešajte bezlepkovú múku so soľou a pridajte olivový olej a aktívne droždie. Vymiesťte cesto, ktoré by malo byť hladké a pružné.
3. Cesto zakryte a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu.
4. Po vykysnutí rozvaľkajte cesto na plát. Na tento plát natrite pesto z medvedieho cesnaku, ktoré pripravíte pomixovaním medvedieho cesnaku a parmezánu s olivovým olejom.
5. Rolujte cesto do tvaru slimáka a nakrájajte na kolieska. Umiestnite ich na plech s papierom na pečenie.
6. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 20-25 minút, kým nie sú krásne zlaté.
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku sú pripravené na servírovanie. Tento recept je ideálny na prípravu na rodinné oslavy alebo ako chutný predkrm. Užite si dobroty, ktoré vám prinesú radosť!
Tento recept na bezlepkové slimáky je fantastický! Mám rád, ako sú jednoduché na prípravu a sú chutné. Vždy som hľadal niečo bezlepkové a teraz mám skvelý recept. Určite ho vyskúšam a pozvem aj kamarátov!
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku vyzerajú úžasne! Nikdy by ma nenapadlo, že môžem pripraviť niečo také chutné aj bez lepku. Určite ich urobím na rodinnú oslavu. Ďakujem za tento skvelý recept!
Tento recept ma veľmi zaujal! Vždy som sa bála robiť bezlepkové jedlá, ale tento postup je tak jasný a jednoduchý. Už sa teším, ako si pochutnám na týchto slimákoch s rodinou. Dúfam, že budú chutiť tak dobre, ako vyzerajú!
Wow, tieto slimáky vyzerajú skvele! Milujem pesto z medvedieho cesnaku a kombinácia s bezlepkovým cestom je úžasná. Som si istý, že to bude veľký hit pri mojej ďalšej večeri. Ďakujem za inšpiráciu!
Tento recept je presne to, čo som potrebovala! Bezlepkové slimáky sú nielen zdravé, ale aj veľmi chutné. Už mám všetko potrebné doma a chcem ich pripraviť už dnes večer. Teším sa na tú chuť!
Bezlepkové slimáky? To znie fantasticky! Pesto z medvedieho cesnaku milujem a teraz mám perfektný recept na jeho použitie. Verím, že si pochutnáme všetci doma. Určite to skúsim čoskoro.
Juhuu! Tento recept je úžasný! Mám pár priateľov celiatikov a určite im pripravím tieto slimáky na náš ďalší piknik. Budú nadšení a ja tiež, lebo viem, že to bude výborné.
‚Bezlepkové slimáky‘ – toto slovo mi robí radosť! Pripravujem si zdravé jedlá stále častejšie a tento recept mi pomôže rozšíriť moju kuchyňu o nové chute. Neviem sa dočkať ochutnávky!
‚Chutné a zdravé‘ – presne takto by som opísal tento recept! Slimáky s pestom vyzerajú tak lákavo a určite potešia každého gurmána v rodine alebo medzi priateľmi. Rýchlo k varičom!
‚Dobrú chuť!‘ Toto želanie už dostávam dopredu pri pohľade na tieto bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku! Myslím si, že každý milovník dobrého jedla bude nadšený touto kombináciou.