Biskvitový jablčník

Biskvitový jablčník predstavuje vynikajúci dezert, ktorý spája krémovú vrstvu jabĺk s nadýchavaným biskvitovým základom. Mnohé varianty tohto pokrmu existujú, avšak základná metóda zostáva vo väčšine prípadov konštantná.

Na prípravu biskvitového základu budete potrebovať:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 125 gramov masla
  • 125 gramov cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • štipku soli

 

Biskvitový jablčník

Najskôr si nastavte rúru na teplotu 180 °C. Následne zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte ich do misy. V inej miske vymiešajte maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia a štipku soli, kým nedosiahnete hladkú štruktúru. Postupne pridávajte suché ingrediencie a miešajte, až kým nevznikne homogénna zmes.

Potom sa zamerajte na prípravu jabĺk:

  • 4 stredné jablká
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžičku škorice

Ošúpeme a nakrájame jablká na úzke plátky. Premiešame ich s cukrom a škoricou.

Na plech, ktorý sme vyložili pečiacim papierom, nalejte polovicu biskvitového základu a rovnomerne ho rozotrite. Následne pridajte vrstvu jabĺk a prekryte ich zvyškom cesta. Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, kým biskvitový jablčník nezíska zlatohnedú farbu a nebude pevný na dotyk.

Biskvitový jablčník je najlepšie podávať horúci s porciou vanilkového ľadu alebo šľahačky. Prajeme dobrú chuť!

Paradajková polievka pre ročné dieťa

Paradajková polievka pre ročné dieťa

Čítať viac »

 

Biskvitovy jablcnik 2

2) Biskvitový jablčník

Biskvitový jablčník je obľúbeným lahôdkou, ktorý spája nadýchaný biskvit so šťavnatými jablkami. Je to ideálny spôsob, ako využiť sezónne ovocie a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Či ho servírujete na oslave alebo si ho vychutnávate doma, tento recept vás určite nesklame.

Na výrobu biskvitového jablčníka budete potrebovať tieto suroviny:

  • 4 veľké jablká
  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • Štipku soli
  • Cukor na posypanie

Postup na prípravu biskvitového jablčníka

1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte formu, ktorú vymastíte alebo vyložíte papierom na pečenie.
2. Očistite jablká a nakrájajte ich na tenké plátky.
3. Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kým nezískajú svetlý odtieň.
4. Pridajte mlieko a olej a dôkladne premiešajte.
5. V inej nádobe zmiešajte múku s práškom do pečiva a so štipkou soli.
6. Tieto suché prísady postupne zapracujte do vaječnej zmesi a jemne zamiešajte, až kým nezískate kompaktné cesto.
7. Krájane jablká zapracujte do cesta, aby sa rovnomerne rozložili.
8. Zmes prelejte do pripraveného plechu a posypte vrch cukrom.
9. Pečte približne 35-40 minút, kým povrch nie je zlatistý a špajdľa vpichnutá do stredu vyjde suchá.
10. Nechajte mierne vychladnúť a podávajte horúce alebo studené, najlepšie s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.

Biskvitový jablčník je lahodný a uspokojí každého milovníka sladkostí. Skúste ho pripraviť a užite si nezabudnuteľné chvíle s rodinou a priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento biskvitový jablčník vyzerá naozaj skvele! Milujem, keď sa spojí nadýchané cesto s chuťou jabĺk. Určite to vyskúšam a prinesiem na rodinné stretnutie. Dúfam, že všetkým bude chutiť!

  2. Jabĺčko88 píše:

    Náhodou som narazila na tento recept a musím povedať, že ma veľmi zaujal! Biskvitový jablčník je môj obľúbený dezert. Vždy je skvelé mať niečo chutné po ruke. Ďakujem za tip!

  3. Slnečnica píše:

    Wow, tento recept na biskvitový jablčník vyzerá tak jednoducho a chutne! Rada pečiem a určite ho vyskúšam. S jablkami mám vždy dobré skúsenosti. Teším sa na výsledok!

  4. MäkučkýPuf píše:

    Tento biskvitový jablčník je skutočne lákadlom pre každého milovníka sladkostí! Mám rád kombináciu jabĺk s nadýchaným cestom. Určite ho pripravím pre svojich priateľov, budú nadšení!

  5. Zmrzlinka píše:

    Biskvitový jablčník je jeden z najlepších dezertov, ktoré poznám! Kombinácia jabĺk a biskvitu je proste dokonalá. Ďakujem za recept, už sa teším na pečenie a ochutnávanie!

  6. ChrumkyFungus píše:

    Tento recept je úžasný! Biskvitový jablčník vždy poteší moju rodinu. Rada pečiem a tento dezert určite zaradím do svojej zbierky receptov. Verím, že nám bude chutiť.

  7. Pufik20 píše:

    ‚Biskvitový jablčník‘ – to znie skvelo! Jablká sú také šťavnaté a keď sú ešte aj v ceste… neviem sa dočkať, kedy to vyskúšam pripraviť doma pre seba a svojich blízkych.

  8. _ŠkolskáZmrzlina_ píše:

    ‚Biskvitový jablčník‘ má u mňa vysoké hodnotenie! Je to jednoduchý spôsob ako si spraviť niečo sladké doma. Jabolká s cukrom a škoricou sú vždy dobrá voľba na dezert.

  9. #ChutnySvet# píše:

    ‚Biskvitový jablčník‘ ma veľmi inšpiruje! Vždy hľadám nové recepty a tento vyzerá jednoducho úžasne. Určite ho pripravím počas víkendu pre celú rodinu.

  10. @PečeníKrálik@ píše:

    ‚Biskvitový jablčník‘ je perfektný nápad na víkendové pečenie! Mám rada kombináciu jabĺk so sladkým cestom, určite bude chutiť všetkým doma. Teším sa!