“Bistro Polievka” je populárna a chutná polievka v slovenskej kuchyni. Tu je jednoduchý recept na túto výživnú a lahodnú polievku:

Potrebujete:
– 2 cibule, nasekané
– 2 zemiaky, olúpané a na kocky nakrájané
– 2 mrkvy, olúpané a na kocky nakrájané
– 2 šalotky, nasekané
– 2 stonky zeleru, na kocky nakrájané
– 200 g hlivy ustricovej, na plátky nakrájané
– 2 polievkové lyžice masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– Soľ a korenie podľa chuti
– Kôpor na ozdobu

 

Bistro polievka

Postup:
1. Rozohrejte hrnec na strednom ohni, pridajte maslo a nechajte ho roztopiť.
2. Pridajte cibuľu, šalotku, mrkvu, zeler a hlivu ustricovú do hrnca. Osolte a opečte zeleninu, kým sa stane mäkkou a zelená zeleru zostane jemné.
3. Pridajte nakrájané zemiaky a varenú zeleninu spolu s vývarom do hrnca. Priveďte k varu a znížte teplotu na nízky oheň. Pokryte hrniec a nechajte polievku variť asi 20 – 25 minút, kým sa zemiaky úplne rozvarené.
4. Pridajte smotanu na varenie do polievky a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Dobre premiešajte a vařte ešte pár minút, kým sa polieva prehreje.
5. Podávajte horúcu polievku posypanú čerstvým nasekaným kôprom.

Takto pripravená bistro polievka je vynikajúca ako hlavný chod alebo aj predkrm. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *