Na Slovensko nám prišlo chladnejšie počasie čo je dôsledkom únavy a rôznych chorôb. Preto je dobré si spraviť chutnú a zdravú polievku na zahriatie. Čo pomôže na imunitu a prázny žalúdok.
Dnes sme si pre vás pripravili recept na bleskovú polievku. Jej názov predpovedá veľa.
Blesková polievka
Ak chcete vyskúšať recept na bleskovú polievku, tu je pre vás:
Blesková polievka
Suroviny:
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na malé kúsky
- 1 paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 paradajka, olúpaná a nakrájaná na malé kúsok
- 100 g rezancov
- soľ, korenie a bylinky podľa chuti
Postup:
- Zohrejte hrniec na strednom ohni a pridajte olej. Orestujte cibuľu do zlatista.
- Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku a paradajku. Osolte a okoreňte podľa chuti. Orestujte zeleninu asi 5 minút.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť, kým sa zelenina zmäkne.
- Pridajte rezance a varte ďalších 5-7 minút, kým sú rezance mäkké.
- Ochutnajte polievku a pridajte soľ, korenie alebo bylinky podľa potreby.
- Polievku môžete podávať horúcu s chlebom alebo ďalším obľúbeným prílohou.
Tento recept na bleskovú polievku je rýchly a ľahký spôsob, ako si spraviť chutnú a zdravú polievku. Dúfame, že vám bude chutiť!
2)
Blesková polievka je skvelým riešením pre tých, ktorí majú málo času, avšak túžia po chutnom a výživnom jedle. Tento jednoduchý recept si obľúbite nielen kvôli jeho rýchlosti, ale aj vďaka skvelej chuti. V nasledujúcich riadkoch vám prinesieme všetky potrebné ingrediencie a postup, aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú polievku v rekordnom čase.
Ingrediencie potrebné na prípravu bleskovej polievky
Na prípravu bleskovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 stredne veľká cibuľa, nasekaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, olúpané a nakrájané
- 1 plechovka konzervovaných paradajok (400 g)
- ½ šálky mrazeného hrášku
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy bleskovej polievky
Najskôr na stredne veľkej panvici rozohrejte trochu oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju do sklovita. Následne pridajte mrkvu a zemiaky a pražte ešte niekoľko minút. Potom pridajte konzervované paradajky a vývar. Nezabudnite dochutiť soľou a korením.
Po uvedení do varu znížte teplotu na strednú a nechajte polievku variť približne 15-20 minút, kým sú zelenina a zemiaky mäkké. Na konci varenia pridajte mrazený hrášok a nechajte polievku ešte 5 minút povariť. Nakoniec ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.
Ďakujem za recept, skvelá vec!
Tento recept si určite vyskúšam, vyzerá to super!
Recept znie super, určite vyskúšam.
Polievka vyzerá veľmi chutne a ľahko na prípravu.
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Táto polievka vyzerá veľmi chutne, ďakujem za recept!