Blesková polievka

Na Slovensko nám prišlo chladnejšie počasie čo je dôsledkom únavy a rôznych chorôb. Preto je dobré si spraviť chutnú a zdravú polievku na zahriatie. Čo pomôže na imunitu a prázny žalúdok.

Dnes sme si pre vás pripravili recept na bleskovú polievku. Jej názov predpovedá veľa.

Blesková polievka

Blesková krémová zemiaková polievka | Zuzana Machová

Ak chcete vyskúšať recept na bleskovú polievku, tu je pre vás:

Blesková polievka

Suroviny:

  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na malé kúsky
  • 1 paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 paradajka, olúpaná a nakrájaná na malé kúsok
  • 100 g rezancov
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti
Postup:
  1. Zohrejte hrniec na strednom ohni a pridajte olej. Orestujte cibuľu do zlatista.
  2. Pridajte mrkvu, zemiaky, papriku a paradajku. Osolte a okoreňte podľa chuti. Orestujte zeleninu asi 5 minút.
  3. Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť, kým sa zelenina zmäkne.
  4. Pridajte rezance a varte ďalších 5-7 minút, kým sú rezance mäkké.
  5. Ochutnajte polievku a pridajte soľ, korenie alebo bylinky podľa potreby.
  6. Polievku môžete podávať horúcu s chlebom alebo ďalším obľúbeným prílohou.

Tento recept na bleskovú polievku je rýchly a ľahký spôsob, ako si spraviť chutnú a zdravú polievku. Dúfame, že vám bude chutiť!

 

2)

Blesková polievka je skvelým riešením pre tých, ktorí majú málo času, avšak túžia po chutnom a výživnom jedle. Tento jednoduchý recept si obľúbite nielen kvôli jeho rýchlosti, ale aj vďaka skvelej chuti. V nasledujúcich riadkoch vám prinesieme všetky potrebné ingrediencie a postup, aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú polievku v rekordnom čase.

Ingrediencie potrebné na prípravu bleskovej polievky

Na prípravu bleskovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 stredne veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané
  • 1 plechovka konzervovaných paradajok (400 g)
  • ½ šálky mrazeného hrášku
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup prípravy bleskovej polievky

Najskôr na stredne veľkej panvici rozohrejte trochu oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a opražte ju do sklovita. Následne pridajte mrkvu a zemiaky a pražte ešte niekoľko minút. Potom pridajte konzervované paradajky a vývar. Nezabudnite dochutiť soľou a korením.

Po uvedení do varu znížte teplotu na strednú a nechajte polievku variť približne 15-20 minút, kým sú zelenina a zemiaky mäkké. Na konci varenia pridajte mrazený hrášok a nechajte polievku ešte 5 minút povariť. Nakoniec ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu.

Podobné príspevky

6 Komentárov

  1. Fridrich67 píše:

    Ďakujem za recept, skvelá vec!

  2. Sykora Liana píše:

    Tento recept si určite vyskúšam, vyzerá to super!

  3. Kapustova Roman píše:

    Recept znie super, určite vyskúšam.

  4. Urblik Petronela píše:

    Polievka vyzerá veľmi chutne a ľahko na prípravu.

  5. Kolarova Bohumil píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  6. Ohanzel píše:

    Táto polievka vyzerá veľmi chutne, ďakujem za recept!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *