Slovenský recept na bonvivani (bielkovinová) sosovicovú polievku:

Potrebujeme:
– 250 g sušenej zelenej šošovice
– 2 mrkvy
– 2 cibuľky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– 1/2 lyžičky mletej rasce
– 1/2 lyžičky mletého kmínu
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru

 

Bonvivani – Šosovicová polievka

Postup:

1. Šošovicu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou, aby sa odstránili nečistoty a piesok.

2. V hrnci na rozohriatom oleji orestujte nadrobno nasekanú cibuľku a cesnak. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a dusite spolu približne 5 minút.

3. Pridajte šošovicu do hrnca a krátko orestujte spolu s ostatnými zložkami.

4. Do hrnca pridajte mletú sladkú papriku, rasce a kmín. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.

5. Zalejte zeleninovým vývarom a privarte až do zmäknutia šošovice. To by mohlo trvať približne 30-40 minút.

6. Ak chcete hladšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať pomocou mixéra alebo ponorného mixéra. Ak preferujete hrubšiu textúru, nie je to nutné.

7. Nakoniec polievku podávajte horúcu a môžete ju ozdobiť čerstvou bylinkou, ako napríklad pažítkou alebo petržlenom.

Takto pripravená bonvivani sosovicová polievka je výbornou voľbou pre všetkých milovníkov zdravého a chutného jedla. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *