Ingrediencie:
– 500 g cviklovej šťavy
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 červená paprika
– 1 paradajka
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 lyžice rastlinného oleja
– čerstvé petržlenové lístky
Boršč – Recept na polievku
Postup:
1. Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Opekajte ich dozlatista.
2. Následne pridajte mrkvy, zemiaky, papriku a paradajku nakrájané na kocky. Všetky ingrediencie krátko opražte.
3. Pridajte paradajkový pretlak, cviklovú šťavu a korenie, soľ a papriku. Dobre premiešajte a nechajte zmes dusiť asi 20-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Boršč polievku rozmixujte pomocou mixéra alebo prepustite cez cedník. Potom ju môžete podľa svojej chuti dosoliť a dokoreniť.
5. Polievku servírujte posypanú čerstvými petržlenovými lístkami.
P.S. Tento recept je preložený z češtiny, pôvodne vznikol v českom jazyku.