Ingrediencie:
– 500 g cviklovej šťavy
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 červená paprika
– 1 paradajka
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– 2 lyžice rastlinného oleja
– čerstvé petržlenové lístky
Boršč polievka – Recept
Postup:
1. V hrnci rozohrejte rastlinný olej a pridajte na drobno nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
2. Potom pridajte na kocky nakrájané mrkvy, zemiaky, papriku a paradajku. Všetko spolu krátko pripusťte.
3. Pridajte paradajkový pretlak, cviklovú šťavu a dosypeme papriku, soľ a korenie. Premiešajte a nechajte všetko dusiť asi 20-30 minút, kým zelenina zmäkne.
4. Boršč polievku rozdrvte mixérom alebo cez cedník. Následne ju môžete podľa chuti ešte dochutiť soľou a korením.
5. Polievku podávajte posypanú čerstvými petržlenovými lístkami.
P.S. Recept je preložený z češtiny, táto verzia je pôvodne česká.