Bravčová krkovička na červenom víne 

Recept na bravčovú krkovičku v červenoročnom víne:

Ingrediencie:

  • 1,5 kg bravčovej krkovičky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké pásiky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 250 ml červeného vína
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Bravčová krkovička v červenom víne

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku umyte pod tečúcou vodou a osušujte ju papierovou utierkou.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte krkovičku na oboch stranách do zlatista. Potom ju odložte bokom.
  3. Do veľkého hrnca dajte cibuľu a cesnak a restujte ich, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu.
  4. Pridajte červené víno a nechajte ho pár minút povariť, aby sa alkohol odparil.
  5. Následne do hrnca pridajte hovädzí vývar, paradajkový pretlak, bobkové listy a tymián.
  6. Opečenú krkovičku vložte späť do hrnca a zakryte pokrievkou.
  7. Na miernom ohni varte približne 2 až 3 hodiny, kým mäso nebude krehké a šťavnaté.
  8. Posledných 15 až 30 minút varte bez pokrievky na strednom ohni, aby sa omáčka zredukovala.
  9. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa preferencií.
  10. Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľou a osviežujúcim šalátom.

Prajem dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 250 ml červeného vína (najlepšie suché)
  • 200 ml vývaru (zeleninového alebo mäsového)
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička tymiánu
  • 2-3 bobkové listy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Priebeh:

  1. Príprava ingrediencií:

    Kapustníky z kyslej kapusty

    Kapustníky z kyslej kapusty

    Čítať viac »

    • Bravčovú krkovičku umyte a nakrájajte na hrubšie plátky (asi 2-3 cm).
    • Cibuľu, cesnak, mrkvu a červenú papriku nakrájajte na menšie kocky.
  2. Smaženie:

    • Na panvici alebo v hlbšom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nezosklovatie.
    • Potom pridajte nasekaný cesnak a krátko opečte.
  3. Pridanie zeleniny:

    • K cibuľke a cesnaku pridajte nakrájanú mrkvu a červenú papriku. Restujte asi 5 minút, aby zelenina trošku zmäkla.
  4. Opekanie krkovičky:

    • Plátky bravčovej krkovičky osolte, okoreňte a vložte do hrnca. Opečte z oboch strán do zlatista.
  5. Pridanie vína a korenín:

    • Po opečení plátkov pridajte červené víno a nechajte ho variť, aby sa alkohol odparil (asi 3-5 minút).
    • Potom pridajte vývar, bobkové listy, oregano a tymián. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Dusenie:

    • Zakryte hrniec a znížte teplotu. Dusíme na miernom ohni asi 1,5-2 hodiny, kým je mäso dokonale jemné a šťavnaté. Pravidelne kontrolujte a v prípade potreby pridajte trochu vývaru alebo vody, aby sa nepripálilo.
  7. Podávanie:

    • Po dokončení vyberte bobkové listy. Bravčovú krkovičku podávajte teplú, obloženú zeleninou a poliatú omáčkou.
    • Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip: Podávajte so zemiakovým pyré, knedľami alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Macko123 píše:

    Toto je naozaj skvelý recept! Bravčová krkovička na červenom víne je úžasná, keď sa podáva s ryžou. Určite vyskúšam! Ďakujem za zdieľanie tohto fantastického receptu, už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím!

  2. SlovenskýKuchár píše:

    Wow, ten recept vyzerá skvele! Milujem kombináciu červeného vína a bravčového mäsa. Našiel som tu niečo nové a určite to vyskúšam. Dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako vám. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. JanaM píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Nikdy som nerobila bravčovú krkovičku s červeným vínom, ale teraz to musím skúsiť. Vyzerá to veľmi chutne a jednoduché. Teším sa na výsledok!

  4. KuchynskáČarodejnica píše:

    Úžasný recept! Bravčová krkovička na červenom víne je vždy skvelou voľbou na nedeľný obed. Rada varím a tento recept určite zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za zdieľanie týchto chutných pokynov!

  5. Peter12345 píše:

    Fantastický recept na bravčovú krkovičku! Vždy hľadám nové spôsoby, ako pripraviť mäso a toto vyzerá veľmi chutne. Už sa teším na večeru s rodinou. Ďakujem za inšpiráciu!

  6. LáskaKuchyni píše:

    Recept je úžasný! Mám rada jedlá s vínom a tento vyzerá veľmi lákavo. Pripravím ho svojmu manželovi ako prekvapenie. Som si istá, že si pochutnáme obaja! Dobrú chuť všetkým.

  7. DobráChutnátka píše:

    ‚Toto je presne to, čo hľadám! Bravčová krkovička na červenom víne znie fantasticky a určite ju zaradím do môjho týždenného menu. Teším sa na varenie a ochutnávanie tejto dobroty!‘

  8. 'ChutnéVaríčko' píše:

    Vynikajúci recept! Kto by nemiloval šťavnatú bravčovú krkovičku? Tento spôsob prípravy s vínom ma nadchol. Určite ho vyskúšam už tento víkend!

  9. ZeleninkaFan píše:

    Tento recept vyzerá lahodne! Kombinácia prísad ma veľmi láka vyskúšať ho doma. Teším sa na výsledok, určite to bude hit medzi našimi večerami!