Ak máte záujem o recept na bravčovú krkovičku s kalerábou, tu je jednoduchý a chutný návod:
Požadované ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa z krkovičky
- 1 stredne veľká kalerába
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a mleté čierne korenie podľa vlastných preferencií
- Čerstvá zelenina na servírovanie (napríklad šalát alebo paradajky)
Bravčová krkovička s kalerábou
Postup prípravy:
- Opláchnite bravčovú krkovičku a nakrájajte ju na pláty hrubé približne 1 cm.
- Ošúpte kalerábu a nakrájajte ju na tenké plátky.
- Cesnak olúpte a jemne nasekajte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte plátky bravčového mäsa z oboch strán, až získajú peknú zlatohnedú farbu.
- Pridajte na panvicu kalerábu a cesnak. Orestujte ich spoločne ešte niekoľko minút, kým kalerába trochu nezmäkne. Na záver jedlo osolte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte teplé s čerstvou zeleninou ako prílohou.
Dúfam, že to bude pochúťka! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2) Bravčová krkovička na kalerábe
Ingrediencie:
- 500 g bravčového mäsa z krkovičky
- 2 stredné kaleráby
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 paradajka (alebo 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku)
- 200 ml vývaru (môže byť aj zázvorový alebo zeleninový)
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej mletej papriky
- 1/2 lyžičky tymiánu (nepovinné)
- Petržlenová vňať na posypanie
Pokyny na prípravu:
-
Príprava surovín:
- Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky.
- Kaleráby a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
- Paradajku nakrájajte na kocky, ak používate čerstvú.
-
Smaženie mäsa:
- Na veľkej panvici alebo v hlbšej nádobe rozohrejte olivový olej. Pridajte kocky bravčového mäsa a opečte ich do zlatista zo všetkých strán. Osoľte a okoreňte.
-
Príprava zeleniny:
- K opečenému mäsu pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
- Potom pridajte nakrájané kaleráby, mrkvu a paradajku (alebo paradajkový pretlak). Dobre premiešajte.
-
Dusenie:
- Pridajte sladkú papriku a tymián, premiešajte a následne zalejte vývarom. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na strednom ohni asi 30-40 minút, alebo pokým nie je mäso a zelenina mäkká. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trochu vody.
-
Podávanie:
- Hotové jedlo posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ho servírovať buď samostatne, alebo s pridanou prílohou, ako sú zemiaky alebo ryža.
Dobrú chuť!