Bravčová krkovička na kalerábe

 

Ak máte záujem o recept na bravčovú krkovičku s kalerábou, tu je jednoduchý a chutný návod:

Požadované ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa z krkovičky
  • 1 stredne veľká kalerába
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa vlastných preferencií
  • Čerstvá zelenina na servírovanie (napríklad šalát alebo paradajky)

 

Bravčová krkovička s kalerábou

Postup prípravy:

  1. Opláchnite bravčovú krkovičku a nakrájajte ju na pláty hrubé približne 1 cm.
  2. Ošúpte kalerábu a nakrájajte ju na tenké plátky.
  3. Cesnak olúpte a jemne nasekajte.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte plátky bravčového mäsa z oboch strán, až získajú peknú zlatohnedú farbu.
  5. Pridajte na panvicu kalerábu a cesnak. Orestujte ich spoločne ešte niekoľko minút, kým kalerába trochu nezmäkne. Na záver jedlo osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Podávajte teplé s čerstvou zeleninou ako prílohou.

Dúfam, že to bude pochúťka! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

 

Bravčová krkovička na kalerábe - 2

Polievka z mrazeného hrachu

Polievka z mrazeného hrachu

Čítať viac »

2) Bravčová krkovička na kalerábe

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa z krkovičky
  • 2 stredné kaleráby
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paradajka (alebo 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku)
  • 200 ml vývaru (môže byť aj zázvorový alebo zeleninový)
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 1/2 lyžičky tymiánu (nepovinné)
  • Petržlenová vňať na posypanie

Pokyny na prípravu:

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky.
    • Kaleráby a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
    • Paradajku nakrájajte na kocky, ak používate čerstvú.
  2. Smaženie mäsa:

    • Na veľkej panvici alebo v hlbšej nádobe rozohrejte olivový olej. Pridajte kocky bravčového mäsa a opečte ich do zlatista zo všetkých strán. Osoľte a okoreňte.
  3. Príprava zeleniny:

    • K opečenému mäsu pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
    • Potom pridajte nakrájané kaleráby, mrkvu a paradajku (alebo paradajkový pretlak). Dobre premiešajte.
  4. Dusenie:

    • Pridajte sladkú papriku a tymián, premiešajte a následne zalejte vývarom. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na strednom ohni asi 30-40 minút, alebo pokým nie je mäso a zelenina mäkká. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trochu vody.
  5. Podávanie:

    • Hotové jedlo posypte nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ho servírovať buď samostatne, alebo s pridanou prílohou, ako sú zemiaky alebo ryža.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *