Ak hľadáte recept na bravčovú krkovičku s kalerábou, tu je jednoduchý a chutný recept:
Potrebné suroviny:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 1 stredná kalerába
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá zelenina na priloženie (napr. šalát, paradajky)
Bravčová krkovička na kalerábe
Postup:
- Bravčovú krkovičku opláchnite a nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm.
- Kalerábu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cesnak olúpte a nasekajte na jemno.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom plátky bravčovej krkovičky z oboch strán, až sa stanú pekne zlatisto-hnedé.
- Potom pridajte na panvicu kalerábu a cesnak. Orestujte ich spolu ešte pár minút, kým kalerába jemne zmäkne. Pripravené jedlo osolte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte teplé s čerstvou zeleninou ako príloha.
Dúfam, že si pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 2 stredné kaleráby
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 paradajka (alebo 2 lyžice paradajkového pretlaku)
- 200 ml vývaru (môže byť aj zázvorový alebo zeleninový)
- 3 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky tymiánu (voliteľné)
- Petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava surovín:
- Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky.
- Kaleráby a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
- Paradajku nakrájajte na kocky (ak používate čerstvú).
-
Smaženie mäsa:
- Na veľkej panvici alebo v hlbšej nádobe rozohrejte olivový olej. Pridajte kocky bravčovej krkovičky a orestujte ich do zlatista zo všetkých strán. Osoľte a okoreňte.
-
Príprava zeleniny:
- K opraženému mäsu pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
- Potom pridajte nakrájané kaleráby, mrkvu a paradajku (alebo paradajkový pretlak). Dôkladne premiešajte.
-
Dusenie:
- Pridajte sladkú papriku a tymián, premiešajte a následne zalejte vývarom. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na strednom ohni asi 30-40 minút, alebo pokým nie je mäso a zelenina mäkká. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trochu vody.
-
Podávanie:
- Hotové jedlo podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete servírovať samostatne alebo s pridanou prílohou, ako sú zemiaky alebo ryža.
Dobrú chuť!