Bravčová krkovička na kalerábe

Ak hľadáte recept na bravčovú krkovičku s kalerábou, tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 stredná kalerába
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá zelenina na priloženie (napr. šalát, paradajky)

 

Bravčová krkovička na kalerábe

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite a nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm.
  2. Kalerábu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Cesnak olúpte a nasekajte na jemno.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom plátky bravčovej krkovičky z oboch strán, až sa stanú pekne zlatisto-hnedé.
  5. Potom pridajte na panvicu kalerábu a cesnak. Orestujte ich spolu ešte pár minút, kým kalerába jemne zmäkne. Pripravené jedlo osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Podávajte teplé s čerstvou zeleninou ako príloha.

Dúfam, že si pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 stredné kaleráby
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paradajka (alebo 2 lyžice paradajkového pretlaku)
  • 200 ml vývaru (môže byť aj zázvorový alebo zeleninový)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky tymiánu (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky.
    • Kaleráby a mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno.
    • Paradajku nakrájajte na kocky (ak používate čerstvú).
  2. Smaženie mäsa:

    • Na veľkej panvici alebo v hlbšej nádobe rozohrejte olivový olej. Pridajte kocky bravčovej krkovičky a orestujte ich do zlatista zo všetkých strán. Osoľte a okoreňte.
  3. Príprava zeleniny:

    • K opraženému mäsu pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne.
    • Potom pridajte nakrájané kaleráby, mrkvu a paradajku (alebo paradajkový pretlak). Dôkladne premiešajte.
  4. Dusenie:

    • Pridajte sladkú papriku a tymián, premiešajte a následne zalejte vývarom. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na strednom ohni asi 30-40 minút, alebo pokým nie je mäso a zelenina mäkká. Občas premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trochu vody.
  5. Podávanie:

    • Hotové jedlo podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete servírovať samostatne alebo s pridanou prílohou, ako sú zemiaky alebo ryža.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *