Ak hľadáte recept na bravčovú krkovičku s kalerábou, tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 stredná kalerába
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá zelenina na priloženie (napr. šalát, paradajky)

 

Bravčová krkovička na kalerábe

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite a nakrájajte na plátky hrúbky približne 1 cm.
  2. Kalerábu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Cesnak olúpte a nasekajte na jemno.
  4. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom plátky bravčovej krkovičky z oboch strán, až sa stanú pekne zlatisto-hnedé.
  5. Potom pridajte na panvicu kalerábu a cesnak. Orestujte ich spolu ešte pár minút, kým kalerába jemne zmäkne. Pripravené jedlo osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Podávajte teplé s čerstvou zeleninou ako príloha.

Dúfam, že si pochutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *