Bravčová krkovička na ostro

Ak máte nápad, ako pripraviť pálivú bravčovú krkovičku, tento recept je tu pre vás:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a korenie podľa preferencie
  • 250 ml vývaru

 

Pálivá bravčová krkovička

Postup:

  1. Ošúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak a papriky na menšie kusy.
  2. Na panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu, cesnak a papriky. Orestujte do zmäknutia.
  3. Pridajte mletú papriku a mletú červenú papriku. Dôkladne premiešajte a orestujte ešte niekoľko minút.
  4. Stiahnite plameň a pridajte bravčovú krkovičku do panvice. Opečte z oboch strán, aby sa na povrchu vytvorila kôrka.
  5. Podlejte vývarom, dochuťte soľou a korením. Zakryte a nechajte na nízkej teplote dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nezmäkne.
  6. Po dokončení varenie nechajte krkovičku minútu oddýchnuť pred servírovaním.
  7. Servírujte s dusenou ryžou alebo zemiakovými plackami.

Dúfam, že tento recept vám pomôže vytvoriť chutnú pálivú bravčovú krkovičku!

 

Bravčová krkovička na ostro - 2

2) Bravčová krkovička na ostro

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 čajové lyžičky papriky (sladkej alebo pálivej podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 1 červená paprika (nasekaná)
  • 1 šálka vývaru alebo vody
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava:

Ako uvariť hovädzí vývar?

Ako uvariť hovädzí vývar?

Čítať viac »

  1. Príprava mäsa: Dôkladne umyte bravčovú krkovičku a osušte ju. Nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.

  2. Marinovanie: V miske zmiešajte papriku, mleté čierne korenie, oregáno, roztlačený cesnak, sójovú omáčku a olivový olej. Touto marinádou dôkladne potrite plátky krkovičky a nechajte marinovať minimálne 30 minút, ideálne niekoľko hodín v chladničke.

  3. Smaženie: Na panvici rozohrejte trošku oleja a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte ju, kým nezosklovatie. Potom pridajte marinované plátky krkovičky a opečte z oboch strán do zlatista.

  4. Dusenie: Po opečení pridajte nasekanú červenú papriku a krátko opražte. Potom pridajte vývar alebo vodu a všetko dobre premiešajte. Zakryte pokrievkou a nechajte dusiť na nízkej teplote asi 30-40 minút, kým mäso nezmäkne.

  5. Podávanie: Po dovarení skontrolujte dochutenie a podľa potreby pridajte soľ. Podávajte teplé, posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. K jedlu sa skvele hodí zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *