Predstavujeme vám recept na bravčovú krkovičku na slaninke a údenej klobáske s lečom:
Prísady:
- 500 g bravčovej krkovičky,
- 100 g slaniny,
- 100 g údenej klobásy,
- 1 veľká cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 400 g plechovka leča,
- 2 lyžice paradajkového pretlaku,
- soľ a čierne korenie podľa chuti,
- 2 lyžice olivového oleja,
- 1 lyžica masla,
- čerstvé bylinky na dekoráciu.
Bravčová krkovička na slaninke a údenej klobáske s lečom
Pokyny:
- Očistite bravčovú krkovičku od možných šliach a nakrájajte ju na tenké plátky.
- Slaninu a údenú klobásu nakrájajte na malé kúsky.
- Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno.
- V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým nezmäknú.
- Pridajte bravčovú krkovičku, slaninu a údenú klobásu a opečte ich na stredne vysokom ohni, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte paradajkový pretlak, lečo a dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií.
- Zakryte hrniec a nechajte jedlo dusiť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým nebude mäso predvarené a chutné.
- Pred podávaním môžete jedlo dojčiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen.
Dúfam, že si pochutíte na tejto lahodnej delikatese s bravčovou krkovičkou, slaninou a údenou klobásou s lečom!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 150 g slaniny
- 150 g údenej klobásy
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 papriky (červené a žlté)
- 1 paradajka
- 400 g leča (môže byť aj z konzervy)
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1/2 lyžičky kmínu
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
Postup:
-
Príprava prísad: Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a rozkrájame na kocky. Slaninu a údenú klobásu nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme. Papriky a paradajku očistíme a nakrájame na kúsky.
-
Smaženie slaniny a klobásy: Na hlbokú panvicu alebo hrniec vložíme olej a zahrejeme. Pridáme nakrájanú slaninu a údenú klobásu a smažíme, kým nezískajú zlatistú a chrumkavú textúru. Potom ich vyberieme a uložíme na tanier.
-
Orestovanie cibule a cesnaku: Do tej istej panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak. Smažíme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
-
Pridanie mäsa: Do panvice vložíme nakrájanú bravčovú krkovičku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Takisto doplníme sladkú papriku a kmín. Smažíme do zlatista zo všetkých strán.
-
Príprava leča: Do panvice pridáme nakrájané papriky a paradajku. Opekáme spolu s mäsom asi 5 minút, kým papriky mierne nezmäknú.
-
Pridanie leča: Nakoniec vmiešame lečo. Dôkladne premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou približne 30 minút, aby sa chute prepojili. Priebežne premiešavame a v prípade potreby pridávame trošku vody.
-
Podávanie: Servírujeme horúce, ozdobené nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávať je možné aj s čerstvým chlebom alebo ryžou.
Dobrú chuť!