Bravčová krkovička s tmavým pivom

Bravčová krkovička s tmavým pivom.

Suroviny:

  • 4 kusy bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 500 ml tmavého piva
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • olej na vyprážanie

 

Bravčová krkovička v kombinácii s tmavým pivom, fotorecept.

Vykonanie:

  1. Osoľte a okoreňte bravčové krkovičky podľa chuti a nechajte ich aspoň 15 minút oddychovať.
  2. Na strednom ohni rozohrejte olej v hrnci. Pridajte cibuľu a cesnak, následne ich orestujte, kým nezmäknú.
  3. Do hrnca vložte bravčové krkovičky a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Pridajte múku k krkovičkám a počas stáleho miešania sa varte približne 2 minúty, až kým múka nezhnedne.
  5. Postupne vlievajte tmavé pivo do hrnca a zvýšte teplotu, aby sa zmes začala variť. Potom znížte teplotu a nechajte variť na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeliť od kostí.
  6. Priebežne premiešajte a ak je to potrebné, pridajte trochu vody, ak sa tekutina stáva príliš riedkou.
  7. Keď je mäso mäkké a plné šťavy, vyberte ho z hrnca a nechajte ho odpočívať. Zbytok omáčky môžete variť ďalej, aby sa zredukovala.
  8. Podávajte so dusenou kapustou alebo knedľou a polievkou.

Dobrú chuť! Toto jedlo je skvelou príležitosťou na využitie tmavého piva pri varení a pripravenie chutnej a šťavnatej krkovičky.

 

Bravčová krkovička s tmavým pivom - 2

2) Bravčová krkovička s tmavým pivom

Suroviny:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka tmavého piva (650 ml)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica horčice
  • 2 bobkové listy
  • 4 guľôčky čierneho korenia
  • soľ a čierne korenie podľa osobnej preferencie
  • mletá paprika (sladká alebo pálivá)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Vykonanie:

Zapekané kuracie s brokolicou

Zapekané kuracie s brokolicou

Čítať viac »

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku dôkladne umyte, osušte a rozkrájajte na väčšie kusy (asi 4-5). Očistite a jemne nakrájajte cibuľu a cesnak.

  2. Opekanie: Na olivovom oleji v hlbokej panvici zohrejte a zlatista opečte kusy krkovičky zo všetkých strán. Následne ich vyberte a odložte na tanier.

  3. Cibuľa a cesnak: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a opečte ju do sklovita. Potom pridajte cesnak a ešte ďalšiu minútu opečte, aby sa prevoňal.

  4. Príprava omáčky: K cibuli a cesnaku pridajte med, horčicu, bobkové listy, čierne korenie a mletú papriku. Dobre premiešajte a následne pridajte tmavé pivo. Varíme niekoľko minút, aby sa alkohol vyparil.

  5. Dusené: Vráťte opečené kusy krkovičky do panvice a pridajte soľ. Zakryte pokrievkou a dusíme na strednom ohni približne 1,5 – 2 hodiny, alebo kým nebude mäso úplne mäkké. Počas dusenia občas skontrolujte hustotu omáčky a v prípade potreby pridajte trošku vody.

  6. Podávanie: Keď je mäso hotové, servírujte ho s omáčkou. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Ideálne sa podáva s zemiakovým pyré, knedlíkom alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku s tmavým pivom je skvelý! Veľmi sa mi páči, ako je všetko pekne popísané. Určite ho vyskúšam, keď budem mať čas. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá!

  2. Mäsožravec píše:

    Wow, toto vyzerá ako úžasné jedlo! Bravčová krkovička s tmavým pivom znie fantasticky. Mám rád varenie a určite sa pokúsim tento recept napodobniť. Dobrú chuť všetkým, ktorí to vyskúšajú!

  3. Jasná hviezda píše:

    Mňam! Tento recept vyzerá skvele a veľmi lákavo! Milujem kombináciu krkovičky a piva. Ďakujem za zdieľanie tohto úžasného receptu, nemôžem sa dočkať, kedy ho vyskúšam doma!

  4. Cukríček píše:

    Tento recept na krkovičku ma naozaj zaujal! Mám rád varenie a toto je presne to, čo som hľadal. Tmavé pivo dodáva jedlu zvláštnu chuť a ja sa už teším na výsledok!

  5. Oslík1990 píše:

    To znie naozaj chutne! Bravčová krkovička s tmavým pivom je niečo nové pre mňa. Rád objavujem nové chute a tento recept ma veľmi inšpiruje. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  6. Zelený drak píše:

    Super nápad na večeru! Krkovička s tmavým pivom vyzerá fantasticky. Už sa neviem dočkať, kedy si to pripravím so svojou rodinou. Vďaka za skvelý recept a tipy na prípravu!

  7. Sladká melódia píše:

    ‚Dobrú chuť‘ sú presne slová, ktoré mi napadli pri pohľade na tento recept! Krkovička s tmavým pivom? To bude lahôdka! Verím, že aj moja rodina bude nadšená z tejto delikatesy.

  8. 'Nesmrteľný' Kubo píše:

    ‚Wow!‘ Tak toto je lahodný spôsob prípravy krkovičky! Tmavé pivo dodáva jedlu špeciálnu príchuť a ja som nadšený zo všetkých ingrediencií. Už sa neviem dočkať toho voňavého jedla.

  9. 'Hravý pes' píše:

    ‚Dobrú chuť‘ všetkým kuchárom! Tento recept ma nadchol svojim jednoduchým postupom. Kombinácia krkovičky a tmavého piva určite prinesie výnimočný zážitok pri jedle. Teším sa na varenie!‘

  10. Mačička94 píše:

    Tento recept má moje srdce! Bravčová krkovička so zlato-hnedou farbou a vôňou piva? Nenechám si ujsť šancu pripraviť to pre seba i svojich priateľov! Ďakujem za inšpiráciu!

  11. ZlatýRybka píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku s tmavým pivom je skvelý! Milujem, keď sa jedlo takto varí a všetky chute sa spoja. Určite ho vyskúšam, keď budem mať návštevu. Dobrú chuť všetkým!

  12. JasnáHlava píše:

    Wow, bravčová krkovička s tmavým pivom znie fantasticky! Príprava je jednoduchá a výsledok určite stojí za to. Teším sa na to, ako si pochutnám s rodinou. Vďaka za super recept!

  13. Srdiečko píše:

    Tento recept je úžasný! Bravčová krkovička a tmavé pivo? To je skvelá kombinácia! Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím doma. Ďakujem za inšpiráciu a tipy na podávanie!

  14. FialovýKvet píše:

    Recept na bravčovú krkovičku s tmavým pivom vyzerá veľmi lákavo! Rada varím pre rodinu a tento pokrm určite poteší. Krásne fotky aj popis prípravy. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  15. Mačička123 píše:

    Mňam, tento recept ma očaril! Bravčová krkovička s tmavým pivom znie ako niečo, čo si musím pripraviť. Veľmi sa mi páči spôsob, akým sú suroviny uvedené. Ďakujem za skvelý tip!

  16. SlnečnéLúče píše:

    Recept na bravčovú krkovičku s tmavým pivom je super nápad! Teším sa, ako si túto dobrotu pripravím pre svojich priateľov na večeru. Ďakujem za výborný recept a dobré rady!

  17. BublinkovýSvet píše:

    ‚Bravčová krkovička s tmavým pivom‘ znie tak chutne! Rád varím a vyskúšam nový spôsob prípravy mäsa. Všetci moji priatelia budú nadšení. Ďakujem za tento výnimočný recept!

  18. _KreatívnyKuchár_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Toto je presne to, čo hľadám na víkendové varenie! Kombinácia piva a mäsa ma veľmi oslovila, určite to zaradím do svojho jedálneho lístka.

  19. __VeselýDrobček__ píše:

    ‚Bravčová krkovička s tmavým pivom‘ – mňam! Musím povedať, že už dlho som nevidel taký lákavý recept. Už teraz mám chuť ju ochutnať a teším sa na spoločné chvíle pri stole.

  20. _Gurmán2010_ píše:

    ‚Fantastický recept!‘ Bravčová krkovička so soľou a čiernym korením musí byť skvelá voňajúca dobrota. Vďaka za inšpiráciu na víkendové varenie pre celú rodinu!