Bravčová krkovička s vínovým cibuľovým základom:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového bôčika
  • 2 veľké cibule, pokrájané na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová krkovička s vínovým cibuľovým základom

Postup prípravy:

  1. Na strednom ohni rozohrejte panvicu a rozpustite v nej maslo.
  2. Opečte bravčovú krkovičku z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu. Potom ju vyberte a odložte na tanier.
  3. Do tej istej panvice vložte cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Vráťte krkovičku späť do panvice a pridajte červené víno. Znížte teplotu na minimum, pridajte soľ a čierne korenie. Panvicu zakryte a nechajte dusiť približne 1 hodinu, kým mäso nezmäkne.
  5. Pred podávaním posypte krkovičku nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 600 g bravčového bôčika
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml červeného vína (napr. Merlot alebo Cabernet Sauvignon)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml vývaru (zeleninový alebo kurací)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

Tvarohový koláč s čučoriedkami

Tvarohový koláč s čučoriedkami

Čítať viac »

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú krkovičku umyte a vysušte pomocou papierovej utierky. Potom ju nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 2 cm.
    • Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska a cesnak na plátky.
  2. Opekanie krkovičky:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci rozohrejte olivový olej a maslo na strednej teplote.
    • Plátky krkovičky osolte a okoreňte čiernym korením. Opečte ich na panvici z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé (asi 4-5 minút z každej strany). Potom ich vyberte a odložte na teplé miesto.
  3. Príprava cibuľového základu:

    • Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte, kým cibuľa nezjemní a nezíska zlatú farbu (asi 8-10 minút).
    • Pridajte sušený tymián a bobkové listy a premiešajte.
  4. Pridanie vína a vývaru:

    • Do panvice nalejte červené víno a zmes nechajte 2-3 minúty variť, aby sa odparila väčšina alkoholu. Potom pridajte vývar a všetko dobre premiešajte.
  5. Dusenie:

    • Do panvice vložte späť opražené plátky krkovičky a nechajte ich na nízkom ohni dusiť približne 30-40 minút. Ak je potrebné, môžete pridávať trošku vývaru alebo vody, aby omáčka nevyschla.
  6. Podávanie:

    • Akonáhle krkovička zmäkne a omáčka zhustne, odstráňte bobkové listy. Podľa vlastnej chuti dochuťte soľou a korením.
    • Servírujte s obľúbenou prílohou – ideálne so zemiakmi, knedľou alebo čerstvým chlebom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. ZlatýSlon píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku vyzerá fantasticky! Mám rád, keď je jedlo jednoduché a chutné. Určite to skúsim na víkend. Aj víno dodáva jedlu výnimočnú chuť, teším sa na to!

  2. JasnýSvet píše:

    Konečne recept, ktorý je presne pre mňa! Mám rád jedlá s cibuľou a cesnakom. A červené víno? To je skvelý nápad! Dúfam, že bude chutiť ako od profesionála. Ďakujem za zdieľanie!

  3. Srdiečko123 píše:

    Wow, tento recept vyzerá úžasne! Bravčová krkovička s vínom a cibuľou znie ako niečo, čo musím vyskúšať. Určite sa mi to podarí a urobím dojem na rodinu. Dobrú chuť všetkým!

  4. VeseláPani píše:

    To je presne ten typ jedla, ktorý mám rada! Vôňa cibuľky a cesnaku ma vždy dostane. A víno? Perfektný bonus! Určite vyskúšam a poteším svojich blízkych. Ďakujem za tip!

  5. KreatívnyDuch píše:

    Tento recept ma inšpiruje! Bravčová krkovička s vínovým základom znie ako dokonalé jedlo na rodinné stretnutie. Neviem sa dočkať, kedy to pripravím a ochutnám túto delikatesu!

  6. LáskyplnáDuša píše:

    Mňam! Už sa mi zbiera slina pri pomyslení na túto špecialitu! Bravčová krkovička s vínom bude určite hitom večere. Ďakujem za tento skvelý recept, určite ho vyskúšam čoskoro!

  7. MalýPrinc píše:

    „Tak toto je niečo fantastické! Recepty s vínom sú vždy skvelé a táto kombinácia je úžasná. Teším sa, až si uvarím toto jedlo pre rodinu a priateľov – bude to slávnosť chutí!“

  8. 'SuperKuchár' píše:

    „Recept vyzerá veľmi jednoducho, ale zároveň veľmi chutne! Rád varím nové veci a toto ma určite inšpiruje. Vďaka za zdieľanie tejto skvelej chuti s nami všetkými.“

  9. 'NadšenecJedla' píše:

    „Na tento recept som už dlho čakal! Kombinácia bravčovej krkovičky s vínovou omáčkou je niečo, čo milujem. Určite ho pripravím a ochutnám túto delikatesu so svojimi priateľmi.“

  10. RadosťZVarenia píše:

    „Tento recept pôsobí veľmi lákavo! Urobím si ho cez víkend ako špeciálnu večeru pre rodinu. Milujem jednoduché a chutné jedlá – teším sa na výsledok už teraz.“

  11. Kocúrik23 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Bravčová krkovička s vínom a cibuľou chutí fantasticky. Už sa teším, keď to skúsim uvariť doma pre rodinu. Určite im to bude chutiť, ďakujem za inšpiráciu!

  12. JasnáHviezda píše:

    Wow, to vyzerá veľmi chutne! Nemôžem sa dočkať, kedy tento recept vyskúšam. Kombinácia vína a cibule je proste úžasná. Určite sa mi podarí pripraviť toto jedlo na rodinné posedenie!

  13. ZelenýPohár píše:

    Práve som si prečítal váš recept a veľmi ma zaujal! Milujem bravčovú krkovičku a víno len pridáva na chuti. Určite to vyskúšam tento víkend. Ďakujem za skvelý tip!

  14. Radoslav4 píše:

    Tento recept je jednoducho úžasný! Pripravoval som ho minulý týždeň a všetkým veľmi chutilo. Určite ho urobím znova. Vďaka za zdieľanie takéhoto skvelého nápadu na večeru!

  15. Srdiečko99 píše:

    Som nadšená z tohto receptu! Bravčová krkovička s vínovou cibuľou vyzerá tak lákavo, že ju musím skúsiť čo najskôr. Verím, že bude chutiť ako v reštaurácii. Ďakujem za inšpiráciu!

  16. FialkovýVánok píše:

    Tento recept vyzerá fantasticky! Milujem kombináciu mäsa a vína, určite ho vyskúšam počas víkendu pre rodinu. Dúfam, že sa mi podarí pripraviť takéto delikátne jedlo ako vy.

  17. PohodovýChlapec píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Toto je presne to, čo potrebujem po dlhom dni v práci. Všetky ingrediencie sú dostupné a už teraz cítim tú vôňu vo vzduchu. Teším sa na výsledok!

  18. MačičkaMia píše:

    ‚Wow!‘ Tento recept ma okamžite zaujal svojou jednoduchosťou a lahodnosťou! Nemôžem sa dočkať, kedy ho pripravím pre svojich priateľov na večeru. Ďakujem za tento úžasný tip!

  19. 'Cukrík10' píše:

    To vyzerá tak dobre! Už mám pred očami tú úžasnú chuť bravčovej krkovičky s vínom a cibuľou. Musím to spraviť hneď zajtra večer! Vďaka za skvelý recept.

  20. Bublinka30 píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Bravčová krkovička je moja obľúbená surovina a táto kombinácia s červeným vínom ma ohromila. Ďakujem ti za inšpiratívny článok, už sa teším na varenie!