Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Tu je postup na prípravu bravčovej krkovičky so syrovou kôrkou:

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 200 g syra (napríklad parmezán či cheddar)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

 

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Príprava:

  1. Rúru predhřejte na teplotu 180 °C.
  2. Na hrubom strúhadle nastrúhajte syr a zmiešajte ho so strúčikmi cesnaku, horčicou, medom, olivovým olejom, soľou a čiernym korením, aby vznikla hladká zmes.
  3. Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 2 cm.
  4. Osoľte a okoreňte krkovičku z oboch strán.
  5. Každý plátok krkovičky rovnomerne potrite pastou zo syra z oboch strán.
  6. Vložte krkovičku do pekáča alebo na plech a pečte v predhriatej rúre asi 30 – 35 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  7. Servírujte s vašou obľúbenou prílohou, ako sú zemiakové šťuľky alebo zeleninový šalát.

Prajem vám dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 100 g strúhaného syra (napríklad eidam či čedar)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička papriky (môže byť sladká alebo pikantná)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžička horčice (nepovinné)
  • 1 citrón (na podávanie, nepovinné)
  • Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo bazalku na posypanie, nepovinné)

Príprava:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyte a osušte papierovou utierkou. Následne ju nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 2 cm.

    Kuracie prsia na šťave varecha

    Kuracie prsia na šťave varecha

    Čítať viac »

  2. Marinovanie: V miske spojte olivový olej, pretlačený cesnak, oregano, papriku, soľ, čierne korenie a horčicu (ak sa rozhodnete použiť). Potrebnú marinádu naneste na plátky krkovičky a nechajte marinovať minimálne 30 minút, ideálne však niekoľko hodín v chladničke.

  3. Príprava syrovej kôrky: V ďalšej miske skombinujte strúhaný syr so štipkou soli a korenia.

  4. Grilovanie: Predhrejte gril alebo panvicu na stredne vysokú teplotu. Plátky krkovičky grilujte z oboch strán približne 4-5 minút, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať.

  5. Pridanie syrovej kôrky: Na každý plátok krkovičky rovnomerne rozotrite syrovú zmes. Grilujte ešte ďalšie 2-3 minúty, kým sa syr neroztopí a nezíska zlatistú farbu.

  6. Servírovanie: Hotovú krkovičku podávajte s čerstvými bylinkami a ak máte záujem, môžete ju pokvapkať šťavou z citrónu. K jedlu sa hodia prílohy ako zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Wow, tento recept na bravčovú krkovičku so syrovou kôrkou vyzerá fantasticky! Určite to skúsim na víkend. Myslím, že syr a cesnak dodajú mäsu skvelú chuť. Dúfam, že sa podarí rovnako dobre ako na obrázku!

  2. JankaM píše:

    Tento recept je super! Bravčová krkovička so syrovou kôrkou znie veľmi lákavo. Milujem kombináciu syra a cesnaku. Už sa teším, ako si to pripravím na večeru pre rodinu. Dobrú chuť všetkým, ktorí to vyskúšajú!

  3. PeťoZ píše:

    Konečne recept, ktorý ma inšpiroval! Bravčová krkovička so syrovou kôrkou sa mi zdá ako perfektné jedlo na nedeľný obed. Určite si k tomu pripravím aj zemiakové šťuľky. Dám vedieť, ako to dopadlo!

  4. AnkaV píše:

    Tento recept je fantastický! Bravčová krkovička so syrovou kôrkou vyzerá jednoducho skvele. Určite ho vyskúšam a odporučím aj priateľom. Mám rada varenie a tento recept ma veľmi oslovil.

  5. RoboX píše:

    Wow, musím povedať, že tento recept ma zaujal! Bravčová krkovička so syrom je pre mňa obľúbené jedlo. Myslím si, že kombinácia medu a horčice pridá úžasnú chuť. Teším sa na výsledok!

  6. Luci15 píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Milujem bravčovú krkovičku a syr ju urobí ešte lepšou! Víkendové varenie bude teraz zábava s týmto fantastickým nápadom.

  7. MiloS píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Znie to úžasne! Bravčová krkovička so syrovou kôrkou určite poteší každého milovníka dobrého jedla. Teším sa na výnimočný obed s touto dobrotou.

  8. "ŠefKuchár" píše:

    ‚Perfektný recept!‘ Pripravím ho určite tento víkend! Kombinácia chutí mi znie skvele a už teraz cítim tú vôňu z rúry. Ďakujem za inšpiráciu!

  9. "ZlatéRučky" píše:

    ‚Recept ako stvorený!‘ Tento spôsob prípravy bravčovej krkovičky ma nadchol. Určite ho vyskúšam s rodinou – verím, že budeme všetci nadšení výsledkom!

  10. "CicaM" píše:

    ‚Konečne niečo originálne!‘ Tento recept je presne to pravé pre moju večeru s priateľmi. Musí to byť lahodné a jednoduché na prípravu – teším sa už teraz na spoločné varenie!