Bravčová krkovička so zelerovým pyré

Ak hľadáte recept na bravčovú krkovičku so zelerovým pyré, tu je pre vás:

Suroviny:

  • 4 bravčové krkovičky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 plátky kvalitného masla
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 4 stonky zeleru (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 1/4 šálky vývaru (hovädzí alebo zeleninový)

 

Bravčová krkovička so zelerovým pyré

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  2. Opláchnite a osušte bravčové krkovičky, dochuťte ich soľou a čiernym korením.
  3. Na hrubej panvici rozohrejte maslo. Orestujte krkovičky z oboch strán do zlatista.
  4. Presuňte ich do rúry a pecťte asi 20-30 minút, alebo kým dosiahnu správnu teplotu (vnútorná teplota by mala byť asi 60-65 °C).
  5. V panvici orestujte nasekaný cesnak na oleji.
  6. Pridajte nakrájaný zeler a dusíme niekoľko minút, až kým zeler zmäkne.
  7. Pridajte smotanu na varenie a vývar. Zahrejte a nechajte sa variť, kým sa zeler stane mäkkým.
  8. Potom zeler vložte do mixéra a blendujte na hladkú konzistenciu.
  9. Podávajte bravčové krkovičky s zelerovým pyré a ďalšími prílohami podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú krkovičku:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku (najemno nasekané)
  • 1 cibuľa (narezaná na kolieska)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička papriky
  • 100 ml vývaru alebo bieleho vína

Na zelerové pyré:

  • 300 g zeleru (olúpaného a nakrájaného na kocky)
  • 200 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Soľ a biely korenie podľa chuti

Postup:

  1. Príprava zelerového pyré:

    • Zeler a zemiaky vložte do hrnca, zalejte vodou a osolte. Varíme do mäkka, približne 20-25 minút.
    • Po uvarení zeler a zemiaky sceďte a vráťte ich späť do hrnca.
    • Pridajte maslo a mlieko a pomocou tyčového mixéra rozmixujte na hladké pyré. Ochuťte soľou a bielym korením podľa chuti. Ak je pyré príliš husté, môžete pridať viac mlieka.
  2. Príprava bravčovej krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku nakrájajte na hrubšie plátky a jemne osolte a okoreňte.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekaný cesnak a cibuľu. Smažte, až cibuľa zesklovatie.
    • Pridajte plátky krkovičky a opečte ich z oboch strán do zlatista, približne 5-7 minút z každej strany, kým nie sú dobre prepečené.
    • Na záver pridajte vývar alebo víno, zakryte a nechajte dusiť ešte 10 minút na nízkej teplote.
  3. Podávanie:

    • Na tanier naservírujte zelerové pyré a na vrch položte plátky bravčovej krkovičky. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo tymián, a podávať so zeleninovým prílohami alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Smajlík123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku so zelerovým pyré vyzerá fantasticky! Milujem, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Už sa teším, ako ho vyskúšam doma. Mám pocit, že to bude hit na rodinnej večeri!

  2. KuchárkaEva píše:

    Wow, znie to skvele! Bravčová krkovička s takým lahodným pyré určite osloví každého. Oceňujem aj jednoduchý postup, ktorý je ľahko zapamätateľný. Sľubujem, že to pripravím tento víkend!

  3. ChutnuTomas píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré milujem! Kombinácia bravčovej krkovičky a zelerového pyré je úžasná. Znie to ako dokonalá večera pre moju rodinu. Ďakujem za skvelý recept a inšpiráciu!

  4. MňamMiriam píše:

    Tak toto vyzerá ako jedlo priamo z neba! Bravčová krkovička so zelerovým pyré? Mňam! Určite sa pokúsim pripraviť tento recept už zajtra. Neviem sa dočkať tej chuti.

  5. JankoKuchár píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Bravčová krkovička so zelerom vyzerá veľmi chutne a jednoducho sa pripravuje. Myslím si, že bude perfektným jedlom na oslavu rodiny. Už sa teším na reakcie!

  6. RadosťZJedla píše:

    Kto by nemiloval dobrú bravčovú krkovičku? A ešte k tomu s lahodným zelerovým pyré! Tento recept mi dal nápad na víkendovú večeru s priateľmi. Teším sa na túto skvelú kombináciu chutí!

  7. PohodovýPetr píše:

    „Dobrú chuť“ – toto je presne moja motto pri varení! Bravčová krkovička so zelerom vypadá veľmi lákavo a určite osloví každého gurmána. Rád by som ju vyskúšal čím skôr!

  8. _JasnýSvetlý_ píše:

    „Dobrú chuť“ je vždy správne posolstvo pri varení! Tento recept na bravčovú krkovičku ma nadchol a verím, že ho pripravím pre celú rodinu. Vzbudil vo mne hlad len pri čítaní!

  9. _ZlatýDino_ píše:

    „Dobrú chuť“ – to je presne to, čo potrebujeme pri varení doma! Skvelý tip s kombináciou zeleru a bravčovej krkovičky ma zaujal a určite ho odskúsim už zajtra.

  10. _MilovníkChutí_ píše:

    „Dobrú chuť“ – skvelý spôsob, ako privítať hostí pri stole! Tento recept vyzerá nielen lákavo ale aj jednoducho realizovateľný. Nemôžem sa dočkať výsledku – určite bude výborný!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *