Bravčová krkovička so zemiakovou kašou

Tu je jednoduchý recept na Bravčovú krkovičku so zemiakovým pyré:

Ingrediencie:

  • 500 gramov bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 gramov zemiakov
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • olej na prípravu

 

Bravčová krkovička so zemiakovým pyré

Postup:

  1. Na začiatku si pripravte všetky ingrediencie. Očistite a nakrájajte cibuľu na malé kúsky a cesnak na tenké plátky. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na menšie časti.
  2. Na rozohriatej panvici rozohrejte trošku oleja a opražte na ňom cibuľu s cesnakom, až kým nezhnednú.
  3. Bravčovú krkovičku nakrájajte na tenké plátky a vložte ju do panvice. Opečte ju z oboch strán do zlatista.
  4. Zemiaky varte vo vriacej osolenej vode, kým nezmäknú. Potom ich sceďte a rozpučte na pyré.
  5. Do pánvice s bravčovou krkovičkou pridajte hotové zemiakové pyré. Všetko dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa vašich preferencií.
  6. Pokračujte v opekaní a miešaní, kým sa všetky ingrediencie nespojí a nezohrejú.
  7. Podávajte bravčovú krkovičku so zemiakovým pyré buď so zeleninovou prílohou, alebo s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú krkovičku:

Ako dlho sa varí suchý hrach?

Ako dlho sa varí suchý hrach?

Čítať viac »

  • 600 g bravčovej krkovičky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa preferencií
  • 1-2 bobkové listy
  • 250 ml vývaru alebo vody

Na zemiakové pyré:

  • 600 g zemiakov
  • 100 ml mlieka
  • 50 g masla
  • Soľ podľa chuti
  • Muškátový oriešok (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava krkovičky:

    • Bravčovú krkovičku umyte, osušte a nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm.
    • Na panvici zohrejte olej a osmažte nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a krátko opražte.
    • Vložte plátky krkovičky a opražte ich z oboch strán, aby sa zatiahli.
    • Osoľte, okoreňte, prisypte mletú papriku a pridajte bobkový list.
    • Zalejte vývarom alebo vodou, prikryte pokrievkou a dusíme na miernom ohni približne 45 minút, kým nie je mäso mäkké.
  2. Príprava zemiakového pyré:

    • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
    • Uvarte ich vo osolenej vode do mäkka (približne 20 minút).
    • Po uvarení sceďte zemiaky a ešte teplé ich rozpučte.
    • Pridajte maslo a mlieko. Dobre premiešajte, až kým nie je pyré hladké a krémové. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom podľa chuti.
  3. Servírovanie:

    • Na tanier naložte porciu zemiakového pyré a na ňu položte plátok dusenej krkovičky.
    • Prelejte omáčkou z panvice.

Tipy:

  • Pridať môžete aj zeleninu (napr. mrkvu alebo brokolicu) ako prílohu.
  • K zemiakovému pyré sa hodí troška syra alebo smotany pre krémovejšiu chuť.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Robo123 píše:

    Tento recept na bravčovú krkovičku so zemiakovou kašou vyzerá fantasticky! Už sa teším, ako ho vyskúšam. Jednoduché suroviny a skvelý postup, určite bude chutiť celej rodine. Ďakujem za tip!

  2. MartaK píše:

    Wow, tento recept ma úplne nadchol! Bravčová krkovička so zemiakovou kašou je klasika, ale ten spôsob prípravy je super jednoduchý. Určite to skúšam cez víkend. Dobrú chuť prajem aj ostatným!

  3. Jozko87 píše:

    Skvelý recept! Myslím si, že bravčová krkovička a zemiaková kaša sú ideálnym jedlom na rodinné stretnutia. Určite to pripravím pre moju mamu, bude nadšená. Dík za inšpiráciu!

  4. KatyP píše:

    Milujem jednoduchosť tohto receptu! Znie to tak chutne a lákavo. Veď sa dá pripraviť aj rýchlo po práci. Už teraz sa teším na tú vynikajúcu chuť! Ďakujem za skvelý nápad.

  5. PeťoM píše:

    Perfektný recept na večeru! Bravčová krkovička so zemiakovou kašou je moja obľúbená kombinácia. Postup je jasný a jednoduchý, takže to zvládnem aj ja s mojou nízkou kuchárskou úrovňou. Určite vyskúšam!

  6. LuluFan píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tieto slová mi hneď naplnili žalúdok pri čítaní tohto receptu! Znie to tak dobre a určite poteší aj moju rodinu. Rýchla večera s dobrou chuťou – super!

  7. TomášG píše:

    ‚Zemiaková kaša s bravčovou krkovičkou‘ – mňam! Tento recept si musím zapísať do svojho kuchárskeho zošitka. Je skvelé vedieť, že môžem pripraviť také chutné jedlo jednoducho doma.

  8. -Kiki-22 píše:

    ‚Super tip!‘ Tento recept ma veľmi zaujal a zdá sa mi veľmi jednoduchý na prípravu. Krkovička je vždy hitom u nás doma a verím, že tento spôsob ju ešte viac oživí.

  9. _David_95_ píše:

    ‚Fajn recept!‘ Mám rád jedlá ako toto – sú domáce a chutné! S týmto návodom by som mal zvládnuť urobiť veľké kulinárske dielo pre mojich priateľov.

  10. @Lenička@ píše:

    ‚Jednoduché ale efektívne!‘ Vždy som milovala kombináciu bravčovej krkovičky so zemiakovou kašou a teraz viem presne ako ju urobiť ešte lepšie! Teším sa na výbornú večeru!