Bravčová panenka pre deti …
Prinášam vám jednoduchý recept na bravčovú panenku vhodnú pre deti:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej panenky
- 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastného vkusu
Bravčová panenka pre deti
Príprava:
- Bravčovú panenku dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušujte ju papierovou utierkou, aby bola úplne suchá.
- V menšej miske spojte rozpučený cesnak, olivový olej, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie.
- Panenku natrite pripravenou marinádou a nechajte ju marinovať minimálne 30 minút v chladničke. Ak máte čas, nechajte marinovanie dlhšie, aby sa chute lepšie prenikli do mäsa.
- Zohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Položte panenku na gril a opečte ju z oboch strán, až kým vnútro nedosiahne bezpečnú teplotu 70 °C.
- Vyberte panenku z grilu a nechajte ju pár minút odpočívať na tanieri.
- Panenku nakrájajte na tenké plátky a podávajte teplú.
Dúfam, že tento recept vám padne do oka a vaše deti si na tejto chutnej bravčovej panenke pochutnajú!
2) Bravčová panenka pre deti
Suroviny:
- 500 g bravčovej panenky
- 2-3 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- 100 ml kuracieho vývaru (môže byť aj voda)
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 1 lyžička sušeného oregana alebo bazalky
- 1/2 lyžičky medu (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Príprava:
-
Príprava surovín: Bravčovú panenku umyte a dôkladne osušte papierovým uterákom. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Mrkvu a zemiak očistite a nakrájajte na malé kocky.
-
Smaženie panenky: Na panvici zohrejte olivový olej. Panenku nakrájajte na kolieska s hrúbkou približne 2 cm a opečte na panvici z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezíska zlatistú farbu. Potom ju vyberte a preložte na tanier.
-
Príprava zeleninovej zmesi: Do tej istej panvice vložte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým nezmäknú. Následne pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak a smažte ďalšie minúty.
-
Dusené jedlo: Do panvice pridajte kurací vývar, opečené kolieska panenky, soľ, korenie, oregano (alebo bazalku) a med (ak sa rozhodnete pre jeho použitie). Dobre premiešajte, zakryte pokrievkou a nechajte podusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým panenka nezmäkne a chute sa pekne prepoja.
-
Servírovanie: Po uvarení dochuťte jedlo podľa svojich predstáv a podávajte s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu. Môžete ho predložiť samostatne alebo s prílohou, ako je ryža alebo zemiaková kaša.
Tipy:
- Pre deti môžete jedlo ochutiť menej korením a pridať viac zeleniny, aby bolo zdravšie a chutnejšie.
- Môžete experimentovať so sezónnou zeleninou podľa preferencií vašich detí.
Dobrú chuť!