Bravčová panenka pre deti …
Prinášam vám jednoduchý recept na bravčovú panenku vhodnú pre deti:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej panenky
- 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastného vkusu
Bravčová panenka pre deti
Príprava:
- Bravčovú panenku dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušujte ju papierovou utierkou, aby bola úplne suchá.
- V menšej miske spojte rozpučený cesnak, olivový olej, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie.
- Panenku natrite pripravenou marinádou a nechajte ju marinovať minimálne 30 minút v chladničke. Ak máte čas, nechajte marinovanie dlhšie, aby sa chute lepšie prenikli do mäsa.
- Zohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Položte panenku na gril a opečte ju z oboch strán, až kým vnútro nedosiahne bezpečnú teplotu 70 °C.
- Vyberte panenku z grilu a nechajte ju pár minút odpočívať na tanieri.
- Panenku nakrájajte na tenké plátky a podávajte teplú.
Dúfam, že tento recept vám padne do oka a vaše deti si na tejto chutnej bravčovej panenke pochutnajú!
2) Bravčová panenka pre deti
Suroviny:
- 500 g bravčovej panenky
- 2-3 lyžice olivového oleja
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- 100 ml kuracieho vývaru (môže byť aj voda)
- Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
- 1 lyžička sušeného oregana alebo bazalky
- 1/2 lyžičky medu (voliteľné)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Príprava:
-
Príprava surovín: Bravčovú panenku umyte a dôkladne osušte papierovým uterákom. Začneme s cesnakom a cibuľou. Mrkvu a zemiak očistite a nakrájajte na malé kocky.
-
Smaženie panenky: Na panvici zohrejte olivový olej. Panenku nakrájajte na kolieska s hrúbkou približne 2 cm a opečte na panvici z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezíska zlatistú farbu. Potom ju vyberte a preložte na tanier vedľa.
-
Príprava zeleninovej zmesi: Do tej istej panvice vložte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým nezmäknú. Následne pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak a smažte ďalšie minúty.
-
Dusené jedlo: Do panvice pridajte kurací vývar, opečené kolieska panenky, soľ, korenie, oregano (alebo bazalku) a med (ak sa rozhodnete pre jeho použitie). Dobre premiešajte, zakryte pokrievkou a nechajte podusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým panenka nezmäkne a chute sa pekne prepoja.
-
Servírovanie: Po uvarení dochuťte jedlo podľa svojich predstáv a podávajte s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu. Môžete ho predložiť samostatne alebo s prílohou, ako je ryža alebo zemiaková kaša.
Tipy:
- Pre deti môžete jedlo ochutiť menej korením a pridať viac zeleniny, aby bolo zdravšie a chutnejšie.
- Môžete experimentovať so sezónnou zeleninou podľa preferencií vašich detí.
Dobrú chuť!
Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!
Super recept, deti sa na to iste tešia!
Skvelý recept na bravčovú panenku, určite vyskúšam. Deti budú nadšené!
Vďaka za super nápad, veľmi sa teším na vyskúšanie.
Recept znie super, jedlo sa určite bude detom páčiť.
Skvelý recept, určite vyskúšam.