Bravčová panenka pre deti

Bravčová panenka pre deti … 

Prinášam vám jednoduchý recept na bravčovú panenku vhodnú pre deti:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozpučené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastného vkusu

 

Bravčová panenka pre deti

Príprava:

  1. Bravčovú panenku dôkladne umyte pod tečúcou vodou a osušujte ju papierovou utierkou, aby bola úplne suchá.
  2. V menšej miske spojte rozpučený cesnak, olivový olej, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie.
  3. Panenku natrite pripravenou marinádou a nechajte ju marinovať minimálne 30 minút v chladničke. Ak máte čas, nechajte marinovanie dlhšie, aby sa chute lepšie prenikli do mäsa.
  4. Zohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Položte panenku na gril a opečte ju z oboch strán, až kým vnútro nedosiahne bezpečnú teplotu 70 °C.
  6. Vyberte panenku z grilu a nechajte ju pár minút odpočívať na tanieri.
  7. Panenku nakrájajte na tenké plátky a podávajte teplú.

Dúfam, že tento recept vám padne do oka a vaše deti si na tejto chutnej bravčovej panenke pochutnajú!

 

Bravčová panenka pre deti - 2

2) Bravčová panenka pre deti

Suroviny:

Ako krájať mäso?

Ako krájať mäso?

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 zemiak
  • 100 ml kuracieho vývaru (môže byť aj voda)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastného vkusu
  • 1 lyžička sušeného oregana alebo bazalky
  • 1/2 lyžičky medu (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Príprava:

  1. Príprava surovín: Bravčovú panenku umyte a dôkladne osušte papierovým uterákom. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Mrkvu a zemiak očistite a nakrájajte na malé kocky.

  2. Smaženie panenky: Na panvici zohrejte olivový olej. Panenku nakrájajte na kolieska s hrúbkou približne 2 cm a opečte na panvici z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezíska zlatistú farbu. Potom ju vyberte a preložte na tanier.

  3. Príprava zeleninovej zmesi: Do tej istej panvice vložte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte na miernom ohni, kým nezmäknú. Následne pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak a smažte ďalšie minúty.

  4. Dusené jedlo: Do panvice pridajte kurací vývar, opečené kolieska panenky, soľ, korenie, oregano (alebo bazalku) a med (ak sa rozhodnete pre jeho použitie). Dobre premiešajte, zakryte pokrievkou a nechajte podusiť na miernom ohni približne 20-25 minút, kým panenka nezmäkne a chute sa pekne prepoja.

  5. Servírovanie: Po uvarení dochuťte jedlo podľa svojich predstáv a podávajte s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu. Môžete ho predložiť samostatne alebo s prílohou, ako je ryža alebo zemiaková kaša.

Tipy:

  • Pre deti môžete jedlo ochutiť menej korením a pridať viac zeleniny, aby bolo zdravšie a chutnejšie.
  • Môžete experimentovať so sezónnou zeleninou podľa preferencií vašich detí.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Jalmasi píše:

    Ďakujem za skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Zsamson píše:

    Super recept, deti sa na to iste tešia!

  3. Izidor Kosikova píše:

    Skvelý recept na bravčovú panenku, určite vyskúšam. Deti budú nadšené!

  4. Cdekys píše:

    Vďaka za super nápad, veľmi sa teším na vyskúšanie.

  5. Danica56 píše:

    Recept znie super, jedlo sa určite bude detom páčiť.

  6. Abahno píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam.