Suroviny:
- 600g bravčovej panenky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica soli
- 1 polievková lyžica mletého čierneho korenia
- 1 polievková lyžica papriky
- 1 polievková lyžica sušeného tymianu
- 1 polievková lyžica sušeného rozmarínu
- 1 polievková lyžica sušeného oregana
- 1 polievková lyžica sušeného majoránu
- 1 polievková lyžica sušenej bazalky
- 1 polievková lyžica sušenej šalvie
- 1 polievková lyžica sušeného čili korenia
- 1 pohár kukuričnej múky
- 1 pohár pšeničnej múky
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 polievková lyžica soli
- 1 pohár mlieka
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice masla
Bravčová panenka so známymi kukuričnými plackami
Návod na prípravu:
1. Opláchnite panenku a osušite ju. Nakrájajte ju na plátky s hrúbkou nad 1 cm.
2. Olúpte cesnak a nakrájajte ho na malé kúsky.
3. V miske spojte olivový olej, soľ, korenie, papriku, tymian, rozmarín, oregano, majorán, bazalku, šalviu a čili korenie.
4. K tejto zmesi pridajte nakrájaný cesnak a dôkladne premiešajte.
5. Vložte plátky bravčovej panenky do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.
6. Po uplynutí času vyberte panenku z marinády a opláchnite ju pod tečúcou vodou.
7. Na panvici rozpáľte maslo.
8. Opečte plátky bravčovej panenky na panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
9. V miske skombinujte kukuričnú múku, pšeničnú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.
10. K zmesi pridajte mlieko a vajcia a dobre zamiešajte.
11. Opäť rozohrejte panvicu a dajte na ňu maslo.
12. Nalejte cesto na panvicu a smažte placky z oboch strán, kým nie sú zlatisté.
13. Servírujte s opečenou bravčovou panenkou.
Verím, že si tento recept obľúbite a vychutnáte si ho s vašimi blízkymi. Prajem dobrú chuť!