Bravčová panenka s kukuričnou plackou

 

Suroviny:

  • 600g bravčovej panenky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 polievková lyžica mletého čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica papriky
  • 1 polievková lyžica sušeného tymianu
  • 1 polievková lyžica sušeného rozmarínu
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana
  • 1 polievková lyžica sušeného majoránu
  • 1 polievková lyžica sušenej bazalky
  • 1 polievková lyžica sušenej šalvie
  • 1 polievková lyžica sušeného čili korenia
  • 1 pohár kukuričnej múky
  • 1 pohár pšeničnej múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 pohár mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice masla

 

Bravčová panenka so známymi kukuričnými plackami

Návod na prípravu:

1. Opláchnite panenku a osušite ju. Nakrájajte ju na plátky s hrúbkou nad 1 cm.

2. Olúpte cesnak a nakrájajte ho na malé kúsky.

3. V miske spojte olivový olej, soľ, korenie, papriku, tymian, rozmarín, oregano, majorán, bazalku, šalviu a čili korenie.

4. K tejto zmesi pridajte nakrájaný cesnak a dôkladne premiešajte.

5. Vložte plátky bravčovej panenky do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.

6. Po uplynutí času vyberte panenku z marinády a opláchnite ju pod tečúcou vodou.

Základný hovädzí vývar

Základný hovädzí vývar

Čítať viac »

7. Na panvici rozpáľte maslo.

8. Opečte plátky bravčovej panenky na panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.

9. V miske skombinujte kukuričnú múku, pšeničnú múku, prášok do pečiva, cukor a soľ.

10. K zmesi pridajte mlieko a vajcia a dobre zamiešajte.

11. Opäť rozohrejte panvicu a dajte na ňu maslo.

12. Nalejte cesto na panvicu a smažte placky z oboch strán, kým nie sú zlatisté.

13. Servírujte s opečenou bravčovou panenkou.

Verím, že si tento recept obľúbite a vychutnáte si ho s vašimi blízkymi. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *