Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob

Ak túžite po chutnej bravčovej pečeni pripravené poľovníckym štýlom, nasledovný recept by vám mohol pasovať:

Zloženie:

  • 500 g bravČOvé peČeŇ
  • 2 cibule, nakrájané na prúžky
  • 4 plátky slaniny, rozkrájané na malé kusy
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie

 

Bravčová pečeň poľovníckym spôsobom

Priebeh prípravy:

  1. Bravčovú pečeň dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici roztopte maslo a pridajte nakrájané cibule. Restujte ich, dokým nezmäknú a nestanú sa priehľadnými.
  3. Pridajte slaninu a restujte ju, kým nezíska zlatistú farbu.
  4. Vložíte plátky bravčovej pečene na panvicu a opražte ich z oboch strán, kým nebudú jemne hnedé.
  5. Pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  6. Postupne vlejte vývar a červené víno. Premiešajte, až kým sa omáčka nezačne zhustnúť.
  7. Podľa chuti osolte a okorenťe čiernym korením.
  8. Znížte teplotu a nechajte jedlo dusiť približne 10-15 minút, kým sa pečeň dôkladne prepečie a omáčka sa do nej vpije.

Servírujte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou, tarhoňou alebo ryžou. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob - 2

2) Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob

Zloženie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredné cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 paprika (môže byť červená alebo zelená)
  • 200 ml červeného vína (alebo vývaru)
  • 2-3 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička majoránu
  • 1 bobkový list
  • Petržlenová vňať na dekoráciu

Priebeh prípravy:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň umyjeme, osušime a nastrúhame na plátky hrubé asi 1-2 cm. Osoľte a okoreňte ich z oboch strán čiernym korením.

    Zapekané špagety bez mäsa

    Zapekané špagety bez mäsa

    Čítať viac »

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu a cesnak prečistíme a nadrobno nasekáme. Mrkvu a papriku pokrájame na kocky.

  3. Opražovanie pečene: Na panvici rozohrejeme olej. Plátky pečene opiekame z oboch strán do zlatista, asi 3-4 minúty na každej strane. Potom ich odstránime a uložíme na tanier.

  4. Opražovanie zeleniny: Na tej istej panvici, kde sa pražila pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražujeme, dokým cibuľa nezmäkne a nestane sa sklovitá. Potom pridáme mrkvu a papriku a smažíme ďalších 5 minút.

  5. Pridanie korenín: Zeleninu posypeme mletou paprikou, tymiánom a majoránom. Pridáme bobkový list a starostlivo premiešame.

  6. Deglazovanie: Potom do panvice prilejeme červené víno (alebo vývar) a privedieme do varu. Dobré premiešajte, aby sa zo spodnej časti uvoľnili chute.

  7. Dokončenie varenia: Do panvice vrátite opečenú pečeň a všetko zakryte. Nechajte variť na strednom ohni 15-20 minút, kým pečeň nie je mäkká.

  8. Podávanie: Hotovú bravčovú pečeň poľovníckym spôsobom podávame s prílohou podľa výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Pred podávaním môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. Jan I. píše:

    Kedže som poľovník chcel som vyskušať tento recept. Bol som milo prekvapený z jeho chuti.Ďakujem za nápad.