Ak túžite po vynikajúcom recepte, mám pre vás niekoľko tipov na bravčovú pečeň v smotanovej omáčke:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
- 1 cibuľa, nasekaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Bravčová pečeň v smotanovej omáčke
Postup:
- V panvici roztopte maslo a pridajte cibuľu spolu s cesnakom, kým sa nezačnú zlatisto opražiť.
- Na panvicu pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opražte ju z oboch strán, kým sa nevytlačia mäsové šťavy.
- Stiahnite teplotu a pridajte smotanu na varenie do panvice. Dobre premiešajte, aby sa smotana spojila so šťavami a vytvorila krémovú omáčku.
- Ponechajte omáčku na miernom ohni asi 5 minút, aby sa všetky chute prepojili.
- Podľa chuti dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Podávajte bravčovú pečeň v smotanovej omáčke posypanú jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
2) Bravčová pečeň na smotane
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 3 lyžice oleja alebo masla
- soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé približne 1 cm. Ak sú na pečeni blany alebo šlachy, odstráňte ich.
-
Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno.
-
Opraženie cibule: Na panvici zahrejte olej alebo maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi minútu.
-
Opekanie pečene: Na panvicu pridajte plátky pečene k cibuli a cesnaku. Opekajte z oboch strán približne 3-4 minúty, až kým sa nezatiahne a nezíska zlatistú farbu.
-
Ochutenie: Dochutíme soľou, čiernym korením, paprikou a podľa chuti aj oregánom. Dobre premiešajte.
-
Pridanie smotany: Znížte teplotu a prilejte smotanu na varenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Nechajte variť na nízkej teplote ešte 5-10 minút, aby sa smotana zahustila a prepojila s pečeňou.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu sa hodia zemiaky (varené alebo pečené), cestoviny alebo čerstvý chlieb.
Prajem dobrú chuť!