Bravčová pečeň na smotane

 

Ak túžite po vynikajúcom recepte, mám pre vás niekoľko tipov na bravčovú pečeň v smotanovej omáčke:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčová pečeň v smotanovej omáčke

Postup:

  1. V panvici roztopte maslo a pridajte cibuľu spolu s cesnakom, kým sa nezačnú zlatisto opražiť.
  2. Na panvicu pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a opražte ju z oboch strán, kým sa nevytlačia mäsové šťavy.
  3. Stiahnite teplotu a pridajte smotanu na varenie do panvice. Dobre premiešajte, aby sa smotana spojila so šťavami a vytvorila krémovú omáčku.
  4. Ponechajte omáčku na miernom ohni asi 5 minút, aby sa všetky chute prepojili.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Podávajte bravčovú pečeň v smotanovej omáčke posypanú jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajem dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň na smotane - 2

2) Bravčová pečeň na smotane

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 3 lyžice oleja alebo masla
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé približne 1 cm. Ak sú na pečeni blany alebo šlachy, odstráňte ich.

    Kuracie prsia na citróne

    Kuracie prsia na citróne

    Čítať viac »

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno.

  3. Opraženie cibule: Na panvici zahrejte olej alebo maslo. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi minútu.

  4. Opekanie pečene: Na panvicu pridajte plátky pečene k cibuli a cesnaku. Opekajte z oboch strán približne 3-4 minúty, až kým sa nezatiahne a nezíska zlatistú farbu.

  5. Ochutenie: Dochutíme soľou, čiernym korením, paprikou a podľa chuti aj oregánom. Dobre premiešajte.

  6. Pridanie smotany: Znížte teplotu a prilejte smotanu na varenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Nechajte variť na nízkej teplote ešte 5-10 minút, aby sa smotana zahustila a prepojila s pečeňou.

  7. Servírovanie: Podávajte horúce, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu sa hodia zemiaky (varené alebo pečené), cestoviny alebo čerstvý chlieb.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *