Bravčová pečeň na smotane

Ak máte chuť na skvelý recept, tu je pre Vás môj návrh na bravčovú pečeň na smotane:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdelené na plátky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčová pečeň na smotane

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo a opekajte cibuľu spolu s cesnakom, až kým sa nezačnú zlatisto sýtiť.
  2. Pridajte na panvicu nakrájanú bravčovú pečeň a opečte ju z oboch strán, kým sa nenavrátia mäsové šťavy.
  3. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie do panvice. Dôkladne premiešajte, aby sa smotana spojila s šťavami a vytvorila krémovú omáčku.
  4. Nechajte omáčku pomaly povariť asi 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
  5. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Podávajte bravčovú pečeň na smotane posypanú jemne posekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 3 lyžice oleja alebo masla
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé asi 1 cm. Ak sú na pečeni blany alebo šlachy, odstráňte ich.

  2. Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobno.

  3. Opraženie cibule: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu.

  4. Opekanie pečene: Pridajte plátky pečene na panvicu k cibuli a cesnaku. Opekajte z oboch strán zo všetkých strán asi 3-4 minúty, kým sa nezatiahne a nezískajú zlatistú farbu.

  5. Ochutenie: Dochutíme soľou, čiernym korením, paprikou a prípadne oregánom. Dobre premiešajte.

  6. Pridanie smotany: Znížte teplo a prilejte smotanu na varenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky chuté spojili. Nechajte variť na slabom ohni ešte 5-10 minút, aby sa smotana zahustila a prepojila s pečeňou.

  7. Servírovanie: Podávajte horúce, posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky (varené alebo pečené), cestoviny alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *