Ak máte chuť na skvelý recept, tu je pre Vás môj návrh na bravčovú pečeň na smotane:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene, nakrájanej na tenké plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, rozdelené na plátky
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Bravčová pečeň na smotane
Postup:
- Na panvici rozohrejte maslo a opekajte cibuľu spolu s cesnakom, až kým sa nezačnú zlatisto sýtiť.
- Pridajte na panvicu nakrájanú bravčovú pečeň a opečte ju z oboch strán, kým sa nenavrátia mäsové šťavy.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie do panvice. Dôkladne premiešajte, aby sa smotana spojila s šťavami a vytvorila krémovú omáčku.
- Nechajte omáčku pomaly povariť asi 5 minút, aby sa všetky chute spojili.
- Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte bravčovú pečeň na smotane posypanú jemne posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 3 lyžice oleja alebo masla
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného oregána (voliteľné)
- Petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Nakrájajte ju na plátky hrubé asi 1 cm. Ak sú na pečeni blany alebo šlachy, odstráňte ich.
-
Cibuľa a cesnak: Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobno.
-
Opraženie cibule: Na panvici rozohrejte olej alebo maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne a nezačne zlatnúť. Potom pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu.
-
Opekanie pečene: Pridajte plátky pečene na panvicu k cibuli a cesnaku. Opekajte z oboch strán zo všetkých strán asi 3-4 minúty, kým sa nezatiahne a nezískajú zlatistú farbu.
-
Ochutenie: Dochutíme soľou, čiernym korením, paprikou a prípadne oregánom. Dobre premiešajte.
-
Pridanie smotany: Znížte teplo a prilejte smotanu na varenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky chuté spojili. Nechajte variť na slabom ohni ešte 5-10 minút, aby sa smotana zahustila a prepojila s pečeňou.
-
Servírovanie: Podávajte horúce, posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky (varené alebo pečené), cestoviny alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!