Kuracie prsia pečené v rúre na prirodno

Kuracie prsia pečené v rúre na prirodno.

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 citrón (šťava a kôra)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého tymiánu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého rozmarínu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého šalvie
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého mäty
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia pečené v rúre na prirodno

  1. Predohrejte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie obložením ho papierom na pečenie.
  2. V malej mise zmiešajte olivový olej, šťavu z citróna, nasekaný cesnak, kôru z citróna, soľ, mleté čierne korenie, mletý koriander, mletý tymián, mletý rozmarín, mletú šalviu a mletú mätu. Toto bude marináda pre kuracie prsia.
  3. Umyte kuracie prsia a osušte ich papierovou utierkou. Posoľte a okorenite ich na obidvoch stranách podľa vašich preferencií.
  4. Položte kuracie prsia na pripravený plech na pečenie a potrite ich marinádou zo všetkých strán. Nezabudnite obrátiť kurčatá, aby boli dôkladne pokryté.
  5. Vložte plech s kuracími prsiami do predhriatej rúry a pečte ich asi 25-30 minút, alebo kým nie sú vnútri dobre prepečené a šťavnaté. Ak nechcete byť istí, môžete pomocou teplomera na mäso overiť, či dosiahli vnútornú teplotu 75 °C.
  6. Keď sú kuracie prsia pečené, vyberte ich z rúry a nechajte ich chvíľu odpočívať.
  7. Podávajte kuracie prsia na prirodno s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s vareným zemiakovým kašou a dusenou zeleninou.

Týmto spôsobom si pripravíte lahodné kuracie prsia, ktoré sú plné citrusovej a bylinkovej chuti. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *