Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

 

Bezpochyby sa táto pochúťka zdá ako výborná kombinácia! Predstavujeme vám recept na bravčovú pečeň naplnenú šunkou, syrom a kapiou:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g šunky
  • 150 g syra (napríklad eidam, gauda alebo parenica)
  • 1 veľká paprika
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

Postup:

  1. Najskôr sa postaráme o bravčovú pečeň, ktorú našúpeme, čím vytvoríme malé vrecko pre náplň. Následne ju opláchneme pod tečúcou vodou a jemne osušíme papierovou utierkou.
  2. Šunku nakrájame na tenkého a syr na drobné kocky. Papriku umyjeme, odstránime semienka a rozkrájame ju na tenké prúžky.
  3. Do pripravenej pečene vkladáme plátky šunky, kocky syra a prúžky papriky. Trošku posolíme a dochutíme čiernym korením podľa potreby.
  4. Na panvici zahrejeme olej a na ňom opečieme pečeň z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu. Následne znížime teplotu, zakryjeme panvicu a necháme dopekať približne 10-15 minút.
  5. Hotovú pečeň necháme chvíľu oddychovať, aby sa mäso stiahlo a šťava mala priestor na rozloženie. Potom ju nakrájame na plátky a podávame napríklad s opečenými zemiakmi alebo šalátom.

Verím, že si vychutnáte túto unikátnu kombináciu chutí!

 

Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou - 2

2) Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 g šunky (napríklad prosciutto alebo inú kvalitnú šunku)
  • 100 g syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 50 g kapií (červené alebo zelené)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Známy muškátový oriešok (len podľa chuti, voliteľné)
  • Pšeničná múka na obalenie
  • 1 vajce (na obalenie)
  • Strúhanka (na obalenie)

Postup:

Cesnaková krémová polievka bez zemiakov

Cesnaková krémová polievka bez zemiakov

Čítať viac »

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme. Odstránime prípadné blany a žilky. Následne ju nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm.

  2. Plnenie: V miske si nakrájame šunku, syr a kapie na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež finé nakrájame. Na panvici zahrejeme olivový olej a osmahneme cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridáme nakrájanú šunku, syr a kapie. Zmes dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa.

  3. Plnenie pečene: Plátky bravčovej pečene osolíme a okoreníme z oboch strán. Na každý plátok pokladáme lyžicu plnky a opatrne zrolujeme. Zrolovanú pečeň zabezpečíme špagátikom alebo na koncoch prichytíme párkami na drevo.

  4. Obalovanie: Pripravíme si tri misky: jednu s múkou, druhú s rozšľahaným vajcom a tretiu so strúhankou. Plnené rolky najprv obalíme v múke, potom v vajci a nakoniec v strúhanke.

  5. Smaženie: V panvici zahrejeme olej a opatrne vyprážame rolky na stredne ohni, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé z oboch strán. Alternatívne ich môžete piecť v rúre pri teplote 180 °C približne 20-25 minút.

  6. Servírovanie: Hotové rolky servírujeme s obľúbenou prílohou, akými sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžeme ich ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *