Bezpochyby sa táto pochúťka zdá ako výborná kombinácia! Predstavujeme vám recept na bravčovú pečeň naplnenú šunkou, syrom a kapiou:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 200 g šunky
- 150 g syra (napríklad eidam, gauda alebo parenica)
- 1 veľká paprika
- soľ a čierne korenie podľa vkusu
- 2 polievkové lyžice oleja
Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou
Postup:
- Najskôr sa postaráme o bravčovú pečeň, ktorú našúpeme, čím vytvoríme malé vrecko pre náplň. Následne ju opláchneme pod tečúcou vodou a jemne osušíme papierovou utierkou.
- Šunku nakrájame na tenkého a syr na drobné kocky. Papriku umyjeme, odstránime semienka a rozkrájame ju na tenké prúžky.
- Do pripravenej pečene vkladáme plátky šunky, kocky syra a prúžky papriky. Trošku posolíme a dochutíme čiernym korením podľa potreby.
- Na panvici zahrejeme olej a na ňom opečieme pečeň z oboch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu. Následne znížime teplotu, zakryjeme panvicu a necháme dopekať približne 10-15 minút.
- Hotovú pečeň necháme chvíľu oddychovať, aby sa mäso stiahlo a šťava mala priestor na rozloženie. Potom ju nakrájame na plátky a podávame napríklad s opečenými zemiakmi alebo šalátom.
Verím, že si vychutnáte túto unikátnu kombináciu chutí!
2) Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 100 g šunky (napríklad prosciutto alebo inú kvalitnú šunku)
- 100 g syra (napríklad eidam alebo gouda)
- 50 g kapií (červené alebo zelené)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Známy muškátový oriešok (len podľa chuti, voliteľné)
- Pšeničná múka na obalenie
- 1 vajce (na obalenie)
- Strúhanka (na obalenie)
Postup:
-
Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme. Odstránime prípadné blany a žilky. Následne ju nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm.
-
Plnenie: V miske si nakrájame šunku, syr a kapie na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež finé nakrájame. Na panvici zahrejeme olivový olej a osmahneme cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridáme nakrájanú šunku, syr a kapie. Zmes dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa.
-
Plnenie pečene: Plátky bravčovej pečene osolíme a okoreníme z oboch strán. Na každý plátok pokladáme lyžicu plnky a opatrne zrolujeme. Zrolovanú pečeň zabezpečíme špagátikom alebo na koncoch prichytíme párkami na drevo.
-
Obalovanie: Pripravíme si tri misky: jednu s múkou, druhú s rozšľahaným vajcom a tretiu so strúhankou. Plnené rolky najprv obalíme v múke, potom v vajci a nakoniec v strúhanke.
-
Smaženie: V panvici zahrejeme olej a opatrne vyprážame rolky na stredne ohni, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé z oboch strán. Alternatívne ich môžete piecť v rúre pri teplote 180 °C približne 20-25 minút.
-
Servírovanie: Hotové rolky servírujeme s obľúbenou prílohou, akými sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžeme ich ozdobiť čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!