Bravčová pečeň po sedliacky

 

Ak hľadáte recept na sedliacky štýl bravčovej pečene, tu je jednoduchý a lahodný postup, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 kusy cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g slaniny
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • olej na smaženie

 

Bravčová pečeň v sedliackom štýle

Postup:

  1. Bravčovú pečeň dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte na jemno.
  3. Slaninu pokrájajte na drobné kocky.
  4. Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú slaninu a opražte ju, kým nezačne byť chrumkavá.
  5. Potom vmiešajte cibuľu a cesnak a restujte ich dozlatista.
  6. Vložte na panvicu nakrájanú pečeň a opražte ju z oboch strán, dokým nezíska hnedú farbu.
  7. Pridajte hladkú múku a dôkladne premiešajte. Nechajte múku opražiť, aby sa zbavila surovej chuti.
  8. Stlmte oheň a podlievajte panvicu vodou, aby ste vytvorili omáčku. Postupne pridávajte vodu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu omáčky.
  9. Zakryte panvicu a nechajte dusenie na miernom plameni asi 20-30 minút, kým nie je pečeň jemná a šťavnatá.
  10. Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
  11. Servírujte sedliacku pečeň s duseným zemiakovým pyré alebo ryžou.

Dúfam, že si na tomto recepte pochutnáte. Prajem vám dobrú chuť!

 

2) Bravčová pečeň po sedliacky

Bravčová pečeň po sedliacky - 2

Ingrediencie:

Ako pripraviť gyros?

Ako pripraviť gyros?

Čítať viac »

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 kusy cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2-3 zemiaky
  • 2-3 polievkové lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky majoránky
  • 1/2 lyžičky tymiánu (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Najprv si dôkladne umyjeme bravčovú pečeň a očistíme ju od membrán. Potom ju nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájame na tenké štvrtky, cesnak na jemné plátky a papriky na prúžky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska.

  3. Smaženie pečene: Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju dozlatista. Potom pridáme plátky pečene a zo všetkých strán ich opražíme, kým nezmenia farbu. Pridáme cesnak, mletú papriku, majoránku, tymián, soľ a čierne korenie.

  4. Pridanie zeleniny: K pečeni pridáme nakrájané papriky a zemiaky. Dôkladne premiešame a podlejeme trochou vody. Zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom ohni približne 20-30 minút, kým sa zemiaky a paprika nezmäknú.

  5. Podávanie: Po upečení dochutíme podľa potreby a servírujeme posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo sa výborne hodí k čerstvému chlebu alebo chrenu.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečeň je super! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Cibuľa a slanina dodajú jedlu skvelú chuť. Určite to vyskúšam, teším sa na výsledok!

  2. MačkaMňau píše:

    Wow, tento recept vyzerá skvele! Bravčová pečeň je moja obľúbená a rada varím pre rodinu. Určite pridám aj papriku, aby to bolo farebnejšie. Dobrú chuť všetkým!

  3. ZelenýKocúr píše:

    Toto jedlo určite oživí naše večere! Mám rád recepty, ktoré sú jednoduché a chutné. Vďaka za zdieľanie, verím, že si na tom pochutnáme celá rodina. Prajem veľa šťastia v kuchyni!

  4. SladkýSen píše:

    Napriek tomu, že som nikdy nevaril pečeň, toto vyzerá jednoducho. Rád skúšam nové recepty a táto kombinácia s cibuľou ma veľmi láka. Určite sa do toho pustím a urobím si radosť!

  5. PohodovýPeter píše:

    Tento recept je presne to, čo potrebujem na víkend! Milujem jedlá so slaninou a cibuľou, vždy dodajú úžasnú chuť. Dúfam, že mi to výjde podľa vášho popisu. Dobrú chuť všetkým kuchárom!

  6. VeseláVčielka píše:

    Dobre vyzerajúci recept! Bravčová pečeň je taký skvost v kuchyni a s týmto postupom sa zdá byť príprava jednoduchá. Teším sa na skúšanie nových chutí doma! Nech sa darí všetkým pri varení.

  7. Snílek88 píše:

    ‚Bravčová pečeň po sedliacky‘ znie skvele! Nikdy by ma nenapadlo ju takto pripraviť. Určite vyskúšam aj dusené zemiaky ako prílohu – bude to mňamka pre celú rodinu.

  8. (͡°͜ʖ͡°) CoolKid píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ Tento recept mi veľmi pomôže pri plánovaní večere s priateľmi. Znie to lákavo a ja milujem varenie z čerstvých surovín. Uvidíme sa pri stole plnom chutných jedál!

  9. _Rybka_42 píše:

    ‚Pečeň po sedliacky‘? To znie ako niečo super tradičné! Som nadšený z možnosti variť niečo zdravé a zároveň chutné pre seba i rodinu. Ďakujem za tento skvelý nápad na večeru!

  10. BubkoDubko píše:

    Priznám sa, že bravčovú pečeň som ešte nikdy nevaril! Ale tento recept ma povzbudzuje pokusiť sa o to doma. Veď tá kombinácia slaniny s cibuľou vyzerá tak lákavo! Dám vám vedieť ako to dopadlo!