Bravčová pečeň po sedliacky

Ak hľadáte recept na bravčovú pečeň po sedliacky, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g slaniny
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Bravčová pečeň po sedliacky

Postup:

  1. Bravčovú pečeň opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Pokrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
  3. Slaninu nakrájajte na menšie kúsky.
  4. Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú slaninu a orestujte ju, až kým nezačne trochu hrudkovať.
  5. Potom pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  6. Vložte na panvicu nakrájanú bravčovú pečeň a opražte ju z oboch strán, kým nezmení farbu na hnedejšiu.
  7. Pridajte hladkú múku a zamiešajte do panvice. Múku nechajte chvíľu opražiť, aby sa odstránila surová chuť.
  8. Znížte teplotu a podlievajte panvicu vodou, aby sa vytvorila omáčka. Postupne pridávajte vodu, aby omáčka mala želanú konzistenciu.
  9. Prikryte panvicu a nechajte pečeň dusiť na miernom ohni asi 20-30 minút, až kým nie je pečeň mäkká a šťavnatá.
  10. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  11. Servírujte bravčovú pečeň po sedliacky s duseným zemiakovým pyré alebo ryžou.

Dúfam, že vám tento recept bude chutiť. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2-3 zemiaky
  • 2-3 lyžice oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 lyžičky majoránky
  • 1/2 lyžičky tymiánu (voliteľné)
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava pečene: Najprv si umyjeme bravčovú pečeň a očistíme ju od membrán. Potom ju nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájame na tenké štvrtky, cesnak na jemné plátky, a papriky na prúžky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska.

  3. Smaženie pečene: Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Orestujeme ju do zlatista. Potom pridáme plátky pečene a z oboch strán ich orestujeme, kým nezmenia farbu. Pridáme cesnak, mletú papriku, majoránku, tymián, soľ a čierne korenie.

  4. Pridanie zeleniny: K pečeni pridáme nakrájané papriky a zemiaky. Zmes dôkladne premiešame a podlejeme trochou vody. Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom ohni cca 20-30 minút, kým sú zemiaky a paprika mäkké.

  5. Podávanie: Po upečení ochutíme podľa potreby a podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Toto jedlo sa skvele hodí s čerstvým chlebom alebo chrenom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *