Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami

 

Restovaná bravčová pečeň s václavkami a bylinkami

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g václaviek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvých byliniek (napríklad petržlen, tymian, rozmarín)
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Restovaná bravčová pečeň s václavkami a bylinkami

Príprava:

  1. Na tenké plátky nakrájajte bravčovú pečeň a osušujte ju papierovou utierkou.
  2. Očistite václavky a rozkrojte ich na polovice.
  3. Cesnak nasekajte na jemno a bylinky nadrobno posekajte.
  4. Rozohrejte panvicu na strednej teplote a pridajte maslo.
  5. Až sa maslo úplne rozpustí, vložte nakrájanú pečeň a opekajte ju približne 2 minúty z každej strany, pokým nezíska zlatohnedý odtieň.
  6. Do panvice pridajte václavky, cesnak a bylinky, a restujte ešte 3-4 minúty, kým pečeň nebude jemná a václavky sa zapravia.
  7. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa vašich preferencií.
  8. Podávajte ihneď s vašou obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami - 2

2) Bravčová pečeň restovaná s václavkami a bylinkami

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g václaviek (buď čerstvých alebo mrazených)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (petržlen alebo pažítka) na ozdobu
  • 1/2 šálky bieleho vína (voliteľné)
  • 1 lyžica citrónovej šťavy (voliteľné)

Príprava:

  1. Príprava surovín:

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

    Bravčová krkovička na červenom víne s tymianom

    Čítať viac »

    • Vyberte bravčovú pečeň z obalu a starostlivo ju opláchnite studenou vodou. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.
    • Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na drobné kúsky. Ak sú václavky čerstvé, dôkladne ich umyte a nasekajte na menšie časti.
  2. Restovanie cibule a cesnaku:

    • Na panvici zohrejte olivový olej alebo maslo na strednej teplote. Potom pridajte nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujte, kým nebudú zlatisté a zmäknuté (asi 5 minút).
  3. Pridanie václaviek:

    • K cibuli a cesnaku pridajte václavky a spoločne ich restujte, až sa voda z húb vyparí a získajú zlatistú farbu. Trvá to približne 5-7 minút.
  4. Príprava bravčovej pečene:

    • Pečeň ochuťte soľou a čiernym korením. Vložte ju na panvicu k zmesi václaviek a cibule. Restujte na oboch stranách asi 3-4 minúty, kým nebude pečeň zlatistá a šťavnatá, nie rozvarená.
  5. Dochutenie:

    • Ako prvé, pridajte biele víno (ak ho použijete) a nechajte ho krátko vyvariť. Následne pridajte sušené bylinky – tymián a majoránku. V prípade potreby ochuťte soľou a korením.
  6. Servírovanie:

    • Po uvarení preneste pečeň s václavkami na tanier. Môžete preliat citrónovou šťavou a ozdobiť čerstvými bylinkami, podľa chuti.

Tip:

Servírujte s pečenými zemiakmi alebo čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom na osvieženie. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *