Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

 

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami. Dnešný obed sa naozaj podarí.

Ingrediencie:

  • 400 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 jablká
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti

 

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Príprava:

  1. Pečeň nakrájame na tenké plátky, ochutíme soľou a čiernym korením podľa preferencie.
  2. Cibuľu nakrájame na jemné krúžky.
  3. Olúpeme jablká a rozkrájame ich na tenké plátky.
  4. Na panvicu rozpustíme maslo a pridáme olej.
  5. Plátky pečene opražíme na panvici z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  6. Opražené plátky preložíme na tanier.
  7. Na tej istej panvici opražíme cibuľu, kým nezhnedne.
  8. Pridáme jablká a dusíme ich niekoľko minút, kým sa nezmeškajú.
  9. Karamelizované jablká a cibuľu rozložíme na tanier okolo pripravené pečene.
  10. Podávame s cibuľovým pyré.

Cibuľové pyré:

  • 2 cibule
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
  1. Cibuľu nakrájame na kocky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu.
  3. Cibuľu dusíme na miernom ohni, až kým sa nestane mäkkou a priesvitnou.
  4. Cibuľu následne rozmixujeme na hladké pyré.
  5. Dochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti.

Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Prajeme dobrú chuť!

 

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami - 2

2) Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Prísady:

Kuracie prsia zapekané s brokolicou a syrom

Kuracie prsia zapekané s brokolicou a syrom

Čítať viac »

Na bravčovú pečeň:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica masla

Na cibuľové pyré:

  • 2 veľké cibule (nasekané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky smetany na šľahanie
  • Korenie podľa vlastnej chuti

Na karamelizované jablká:

  • 2 jablká (ideálne kyslé, ako Granny Smith)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička škorice (nepovinné)
  • Šťava z polovice citróna

Postup:

  1. Príprava cibuľového pyré:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nasekané cibule spolu so soľou. Opekajte ich na miernom plameni, až budú zlatisté a jemné, približne 15-20 minút.
    • Akonáhle sú cibuľe pripravené, pridajte smotanu a zamiešajte. Varíme na miernom ohni 5 minút. Potom presuňte do mixéra a mixujte do hladkej konzistencie. Následne ochuťte čiernym korením a udržujte na teple.
  2. Príprava bravčovej pečene:

    • Dôkladne umyte a osušte bravčovú pečeň. Potom ju nakrájajte na plátky.
    • Posypte ju soľou, korením a nasekaným cesnakom.
    • Na panvici rozohrejte kombináciu olivového oleja a masla. Do horúceho oleja vložte plátky pečene a opražte ich z oboch strán, asi 3-4 minúty na každej strane, kým budú pekne prepečené, avšak stále šťavnaté.
  3. Príprava karamelizovaných jabĺk:

    • Jablká umyte, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na plátky.
    • Na inej panvici rozohrejte maslo a pridajte jablká. Opekajte ich na strednom ohni, kým nezmäknú.
    • Pridajte hnedý cukor, škoricu (ak ju použijete) a citrónovú šťavu. Karamelizujte, pokým jablká nebudú pokryté zlatistou vrstvou a nebudú príjemne mäkké, približne 5-7 minút.
  4. Podávanie:

    • Na tanier najprv naneste cibuľové pyré, naň umiestnite plátky bravčovej pečene a navrch pridajte karamelizované jablká.
    • Na záver môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *