Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami. Dnešný obed bude skvelý. 

Suroviny:

  • 400g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 jablká
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Postup:

  1. Pečeň si nakrájame na tenké plátky a osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Cibuľu si nakrájame na tenké krúžky.
  3. Jablká olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
  4. Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme olej.
  5. Plátky pečene opražíme na panvici z oboch strán do zlatista.
  6. Pečené plátky vyberieme z panvice a vložíme na tanier.
  7. Na tej istej panvici opražíme cibuľu, kým sa nezarumelí.
  8. Pridáme jablká a dusíme ich niekoľko minút, kým sa nezmäknú.
  9. Karamelizované jablká a cibuľu porozkladáme na tanier okolo pečene.
  10. Podávame s cibuľovým pyréom.

Cibuľové pyré:

  • 2 cibule
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  1. Cibuľu nakrájame na kocky.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu.
  3. Cibuľu dusíme na miernom ohni, kým sa stane mäkkou a transparentnou.
  4. Cibuľu rozmixujeme na pyré.
  5. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.

Ak by ste mali ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na bravčovú pečeň:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica masla

Na cibuľové pyré:

  • 2 veľké cibule (nasekané)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky smetany na šľahanie
  • Mleté čierne korenie podľa chuti

Na karamelizované jablká:

  • 2 jablká (najlepšie kyslé, ako Granny Smith)
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička škorice (voliteľné)
  • Šťava z polovice citróna

Postup:

  1. Príprava cibuľového pyré:

    • Na panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte nasekané cibule spolu so soľou. Opekajte na miernom ohni, kým neurčíte, že sú zlatisté a mäkké, cca 15-20 minút.
    • Keď sú cibuľe hotové, pridajte smotanu a premiešajte. Varíme na miernom ohni 5 minút. Preložte do mixéra a mixujte dohladka. Potom dochuťte čiernym korením a nechajte na teple.
  2. Príprava bravčovej pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Potom ju nakrájajte na plátky.
    • Ochuťte ju soľou, korením a nasekaným cesnakom.
    • Na panvici rozohrejte olivový olej a maslo. Na horúci olej vložte plátky pečene a opečte z oboch strán, cca 3-4 minúty na každej strane, pokiaľ nie sú pekne prepečené, ale stále šťavnaté.
  3. Príprava karamelizovaných jabĺk:

    • Jablká umyte, zbavte jadier a nakrájajte na plátky.
    • Na druhej panvici rozohrejte maslo a pridajte jablká. Opekajte ich na strednom ohni, až zmäknú.
    • Pridajte hnedý cukor, škoricu (ak používate) a citrónovú šťavu. Karameizujte, pokiaľ sa jablká nepokryjú zlatistou vrstvou a sú príjemne mäkké, cca 5-7 minút.
  4. Podávanie:

    • Na tanier si najprv naneste cibuľové pyré, naň položte plátky bravčovej pečene a navrch položte karamelizované jablká.
    • Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *