Bravčová pečienka bez kosti

 

Ak máte záujem o recept na bravčovú pečienku bez kostí, tu je jednoduchý a vynikajúci spôsob, ako ju pripraviť:

Zloženie:

  • 500 g bravčovej pečienky bez kostí
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej čiernej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného rozmarínu
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej rasce

 

Bravčová pečienka bez kostí

Návod na prípravu:

  1. Pečienku dôkladne umyte pod tečúcou vodou a nechajte ju oschnúť.
  2. Na stredne ohriatej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte doň nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Do panvice pridajte soľ, čiernu papriku, sladkú papriku, rozmarín a rascu. Dôkladne premiešajte, kým zložky ne vytvoria homogénnu pastu.
  4. Vložte pečienku do panvice a obalíte ju v pripravenej pastě, aby bola rovnomerne pokrytá.
  5. Nechajte pečienku marinovať minimálne 30 minút, aby sa chute prepojili a vsiakli.
  6. Predohrejte rúru na 190°C.
  7. Pečienku preneste do pekáča a pečte v rúre zhruba 30 – 40 minút, alebo kým nebude vnútro správne upečené a šťavnaté.
  8. Po upečení vyberte pečienku z rúry a nechajte ju chvíľku oddýchnuť pred krájaním.
  9. Pokiaľ si to prajete, podávajte pečienku s prílohou, ako sú varené zemiaky alebo zeleninový šalát.

Verím, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej bravčovej pečienky. Dobrú chuť!

 

Bravčová pečienka bez kosti - 2

Rýchla polievka s mäsovými guľkami (Eksili kofte)

Rýchla polievka s mäsovými guľkami (Eksili kofte)

Čítať viac »

2) Bravčová pečienka bez kosti

Zloženie:

  • 1 kg bravčovej pečienky bez kostí
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy

Návod na prípravu:

  1. Príprava bravčovej pečienky:

    • Bravčovú pečienku dôkladne umyte a osušte pomocou papierových utierok. Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 2 – 3 cm.
  2. Marináda:

    • V miske spojte olivový olej, pretlačený cesnak, oregano, tymian, soľ a čierne korenie. Touto zmesou potrite plátky pečienky a nechajte marinovať minimálne 30 minút (najlepšie cez noc).
  3. Príprava zeleniny:

    • Cibuľu nakrájajte na kolieska, zemiaky a mrkvu na kocky alebo kolieska.
  4. Pečenie:

    • Predohrejte rúru na 180 °C. Na veľkej panvici rozohrejte trochu oleja a opražte plátky…

Smaženie bravčovej pečienky z oboch strán do zlatista trvá približne 3-4 minúty na každej strane. Následne ich vyberte a uložte na tanier. **Smaženie zeleniny:** Na tej istej panvici, kde ste opiekli pečienku, pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nezmäkne. Potom vložte mrkvu a zemiaky a krátko ich orestujte. **Kombinácia ingrediencií:** Zeleninu premiestnite do pekáča a navrch uložte opražené plátky pečienky. Pridajte bobkové listy a zalievajte kuracím alebo zeleninovým vývarom. **Pečenie v rúre:** Pekáč zakryte alobalom alebo pokrievkou a umiestnite do predhriatej rúry. Pečte asi 1 hodinu. Po uplynutí tejto doby odstráňte alobal a pečte ďalších 15-20 minút, aby pečienka získala krásnu zlatistú farbu. **Podávanie:** Po upečení nechajte pečienku aspoň 10 minút odpočinúť, aby zostala šťavnatejšia. Nakrájajte ju na plátky a podávajte so zeleninou a šťavou. **Tip:** Možete ju servírovať s čerstvým chlebom alebo knedľou. K dobrým prílohám patria aj kyslé uhorky či čerstvý šalát. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Soltisova Dorota píše:

    Recept znie skvelo, určite ho vyskúšam. Ďakujem za návod!

  2. Nora Baca píše:

    Tento recept na bravčovú pečienku je úžasný! Rada varím nové jedlá a tento bude určite na rade. Ďakujem!

  3. Xenia Mikulik píše:

    Toto je presne ten druh receptu, ktorý hľadám. Mám rada jednoduché a chutné recepty. Ďakujem!

  4. Vreznickova píše:

    Skvelý recept! Už sa neviem dočkať, kým vyskúšam tento spôsob prípravy bravčovej pečienky.

  5. Kalisky Frantisek píše:

    Tento recept vyzerá naozaj jednoducho a chutne. Určite si ho vyskúšam už tento víkend.