Bravčová pečienka na slanine a bielom víne 

 

Recept na bravčovú pečeň je pre jedného skutočne výnimočný gastronomický zážitok. Táto príprava spája bravčovú pečeň, slaninu a biele víno, čo tvorí vynikajúcu kombináciu. Tu je prehľadný recept, ako pripraviť toto lahodné jedlo:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml bieleho vína
  • Hladká múka na obalovanie pečene
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Olivový olej na opekanie

 

Bravčová pečeň na slanine a bielom víne

Postup:

  1. Pečeň dobre umyte, nakrájajte na tenké plátky a osušte pomocou papierových utierok.
  2. Slaninu nakrájajte na tenké prúžky.
  3. V panvici rozohrejte olivový olej a slaninu opražte do zlatista. Potom ju preložte na tanier.
  4. Na tej istej panvici opražte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú získať zlato-hnedú farbu.
  5. Pečeň ochuťte soľou a korením a následne ju obalte v hladkej múke.
  6. Do panvice, kde je cibuľa a cesnak, pridajte trochu olivového oleja a vložte obalenú pečeň. Opečte ju z oboch strán, až kým nezíska zlato-hnedú farbu a nebude krehká.
  7. Pridajte slaninu a biele víno. Pomaly povarte, kým nevznikne jemná omáčka.
  8. Na závěr ochutnajte a, ak je potrebné, pridajte soľ a korenie podľa vašich preferencií.
  9. Podávajte teplú bravčovú pečeň na slanine a bielom víne spolu s prílohou podľa vášho výberu, napríklad zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.

Užite si tento skvostný pokrm plný chutí! Dobrú chuť!

 

Bravčová pečienka na slanine a bielom víne  - 2

2) Bravčová pečienka na slanine a bielom víne 

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečene
  • 200 g slaniny (nakrájanej na kocky)
  • 2 veľké cibule (nakrájané na plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 250 ml bieleho vína (suché)
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Tymián alebo rozmarín (čerstvý alebo sušený)
  • 2-3 bobkové listy

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju ochuťte soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Smaženie slaniny:

    Kuracie prsia obalované v cornflakes

    Kuracie prsia obalované v cornflakes

    Čítať viac »

    • Na veľkej panvici alebo v hlbokom hrnci zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú slaninu a smažte ju na strednom ohni, kým nie je zlatohnedá a chrumkavá. Potom ju vyberte z panvice a odložte na tanier.
  3. Smaženie cibule a cesnaku:

    • V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (približne 5-7 minút). Následne pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte ďalšiu minútu.
  4. Opečenie pečene:

    • Do panvice добавьте pečeň a dobre ju osmažte z oboch strán do zlatista. Pridajte bravčovú pečeň a opražte ju zo všetkých strán, aby sa zabezpečila šťavnatosť (približne 3-4 minúty z každej strany).
  5. Príprava omáčky:

    • Akonáhle je pečeň dostatočne opražená, vráťte opraženú slaninu, biele víno a vývar. Nezabudnite pridať aj tymián alebo rozmarín a bobkový list. Priveďte do varu.
  6. Dusenie:

    • Keď sa dosiahne var, znížte teplotu na minimum a zakryte hrniec. Dusíte približne 1,5 hodiny, kým pečeň nebude mäkká a šťavnatá. Občas môžete omáčku premiešať a skontrolovať, či je dostatok tekutiny (v prípade potreby doliať trošku vývaru alebo vody).
  7. Podávanie:

    • Po dusením vyberte pečeň z hrnca a nechajte ju odpočívať približne 10 minút pred krájaním. Omáčku môžete podľa potreby zahustiť (napr. pridaním škrobu alebo redukciou) a precediť.
  8. Servírovanie:

    • Podávajte nakrájanú pečeň s omáčkou, napríklad s prílohou z varenej, dušenej zeleniny, zemiakovým pyré alebo knedľami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

17 Komentárov

  1. Jaroslav Haluska píše:

    Skvelý recept, vyzkúšam hneď zajtra na obed!

  2. Stanekova Bystrik píše:

    Tento recept znie úžasne, jedlo vyzerá lahodne a chutne!

  3. Bsklenka píše:

    Jedlo je moja vášeň a tento recept ma nadchnul. Určite si ho vyskúšam!

  4. Zmikulik píše:

    Takýto typ receptov mám rád. Jasný postup a výsledok vyzerá vynikajúco.

  5. Adam Ladislav píše:

    Bravčová pečeňka je moje obľúbené jedlo, teším sa, že si ho môžem pripraviť doma.

  6. Molnarova Edita píše:

    Vyskúšala som tento recept a bol vynikajúci. Cítila som sa ako profesionálny kuchár.

  7. Ludomila Balazova píše:

    Bravčová pečeňka s bielym vínom je skvelé jedlo, už sa teším, kým ho budem mať opäť na tanieri.

  8. Rufus Laura píše:

    Recept je jednoduchý a výsledok fantastický. Určite odporúčam.

  9. Jarolim Truben píše:

    Toto jedlo chutí úžasne. Je to jedno z mojich obľúbených receptov.

  10. Dorota77 píše:

    Tento recept je neuveriteľný! Bravo!

  11. Lexa Drahomir píše:

    Recept je skvelý, a príprava nebola zložitá. Vrelo odporúčam!

  12. Rsloboda píše:

    Určite vyskúšam tento recept! Vyzerá veľmi chutne.

  13. Adamec Oliver píše:

    Bravčová pečeňka s bielym vínom? Áno, prosím!

  14. Kristian Kapustova píše:

    Nemôžem sa dočkať, kým si dám toto fantastické jedlo znova.

  15. Kamila01 píše:

    Vyskúšala som tento recept na obed a celá rodina si pochvaľovala chutí.

  16. Dubovsky Svatopluk píše:

    Recepty z bravčového mäsa sú vždy veľmi chutné. Tento recept sa mi páčil a rozhodne ho vyskúšam.

  17. Coravcova píše:

    Tento recept sa mi veľmi páčil, vyzdvihol by som len viac prípravy mäsa. Ale inak super!