Bravčová pečienka na slanine a bielom víne 

Recept na bravčovú pečeňku sú pre jedného chuťový zážitok. Táto kombinácia bravčovej pečenky, slaniny a bielého vína je skvelá. Tu je jednoduchý recept, ako pripraviť tento chutný jed:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml bielého vína
  • Hladká múka na obalenie pečenky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie

 

Bravčová pečienka na slanine a bielom víne 

Postup:

  1. bravčovú pečeňku umyte, nakrájajte na tenké plátky a osušte papierovou utierkou.
  2. Slaninu nakrájajte na tenké prúžky.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte nakrájanú slaninu dozlatista. Potom ju odložte na tanier.
  4. V panvici na druhej strane opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  5. Pečenku osolte a okoreňte podľa chuti, potom ju obalte v hladkej múke.
  6. V panvici s cibuľou a cesnakom, pridajte olivový olej a pridajte obalenú pečeňku. Opečte z oboch strán, až kým nebudú plátky pečené dozlatista a vonku krehké.
  7. K pečenke pridajte slaninu a bielé víno. Pomaly povarte, až kým sa nevytvorí jemná omáčka.
  8. Na záver ochutnajte a pridajte potrebné množstvo soli a korenia podľa vlastnej chuti.
  9. Servírujte teplú bravčovú pečeňku na slanine a bielom víne s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.

Užite si tento vynikajúci pokrm plný chutí! Bon appétit!

 

2)

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej pečienky
  • 200 g slaniny (nakrájanej na kocky)
  • 2 veľké cibule (nakrájané na plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 250 ml bieleho vína (suché)
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Tymián alebo rozmarín (čerstvý alebo sušený)
  • 2-3 bobkové listy

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Bravčovú pečienku umyte a osušte papierovou utierkou. Potom ju okoreňte soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Smaženie slaniny:

    • Na veľkej panvici alebo v hlbokom hrnci ohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú slaninu a smažte ju na strednom ohni, kým nie je zlatohnedá a chrumkavá. Potom ju vyberte z panvice a odložte na tanier.
  3. Smaženie cibule a cesnaku:

    • V tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať (približne 5-7 minút). Následne pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte ďalšiu minútu.
  4. Opečenie pečienky:

    • Do panvice pridajte bravčovú pečienku a opečte ju zo všetkých strán, aby sa uzatvorila šťavnatosť (asi 3-4 minúty z každej strany).
  5. Príprava omáčky:

    • Keď je pečienka dobre opečená, pridajte späť opraženú slaninu, biele víno a vývar. Pridajte tiež tymián alebo rozmarín a bobkové listy. Priveďte k varu.
  6. Dusenie:

    • Po dosiahnutí varu znížte teplo na minimum a zakryte hrniec. Dusíte približne 1,5 hodiny, kým nie je pečienka mäkká a šťavnatá. Občas môžete pretrúsiť omáčku a skontrolovať, či je dostatok tekutiny (prípadne doliať trochu vývaru alebo vody).
  7. Podávanie:

    • Po dusení vyberte pečienku z hrnca a nechajte ju odpočívať asi 10 minút pred krájaním. Omáčku môžete podľa potreby zahustiť (napríklad pridaním škrobu alebo redukciou) a prepasírovať.
  8. Servírovanie:

    • Podávajte nakrájanú pečienku s omáčkou, napríklad s prílohou z varenej močenej zeleniny, zemiakovým pyré alebo knedľami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

17 Komentárov

  1. Jaroslav Haluska píše:

    Skvelý recept, vyzkúšam hneď zajtra na obed!

  2. Stanekova Bystrik píše:

    Tento recept znie úžasne, jedlo vyzerá lahodne a chutne!

  3. Bsklenka píše:

    Jedlo je moja vášeň a tento recept ma nadchnul. Určite si ho vyskúšam!

  4. Zmikulik píše:

    Takýto typ receptov mám rád. Jasný postup a výsledok vyzerá vynikajúco.

  5. Adam Ladislav píše:

    Bravčová pečeňka je moje obľúbené jedlo, teším sa, že si ho môžem pripraviť doma.

  6. Molnarova Edita píše:

    Vyskúšala som tento recept a bol vynikajúci. Cítila som sa ako profesionálny kuchár.

  7. Ludomila Balazova píše:

    Bravčová pečeňka s bielym vínom je skvelé jedlo, už sa teším, kým ho budem mať opäť na tanieri.

  8. Rufus Laura píše:

    Recept je jednoduchý a výsledok fantastický. Určite odporúčam.

  9. Jarolim Truben píše:

    Toto jedlo chutí úžasne. Je to jedno z mojich obľúbených receptov.

  10. Dorota77 píše:

    Tento recept je neuveriteľný! Bravo!

  11. Lexa Drahomir píše:

    Recept je skvelý, a príprava nebola zložitá. Vrelo odporúčam!

  12. Rsloboda píše:

    Určite vyskúšam tento recept! Vyzerá veľmi chutne.

  13. Adamec Oliver píše:

    Bravčová pečeňka s bielym vínom? Áno, prosím!

  14. Kristian Kapustova píše:

    Nemôžem sa dočkať, kým si dám toto fantastické jedlo znova.

  15. Kamila01 píše:

    Vyskúšala som tento recept na obed a celá rodina si pochvaľovala chutí.

  16. Dubovsky Svatopluk píše:

    Recepty z bravčového mäsa sú vždy veľmi chutné. Tento recept sa mi páčil a rozhodne ho vyskúšam.

  17. Coravcova píše:

    Tento recept sa mi veľmi páčil, vyzdvihol by som len viac prípravy mäsa. Ale inak super!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *